Zadnja repertoarska izvedba na sceni HNK Mostar u ovoj kazališnoj sezoni

HNK Mostar
Zadnja je to redovita repertoarska izvedba na sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru u ovoj kazališnoj sezoni, dok su u srpnju predviđena samo gostovanja u drugim gradovima.

Predstava „Quijotanje" premijerno je izvedena u prosincu 2016. godine, a do sada su je, osim u redovitim izvedbama, pogledali učenici srednjih škola iz Mostara, Tomislavgrada, Busovače, Kreševa, Kiseljaka. Autorski je to projekt ansambla predstave čiji tekst potpisuje Dragan Komadina, a u predstavi glume Jelena Kordić Kuret, Angela Bulum, Ivan Skoko, Bojan Beribaka, Velimir Pšeničnik Njirić, Miro Barnjak, Nikolina Marić i Igor Vidačković, dok koreografiju potpisuje Boris Zovko.

„Quijotanje" govori o djeci koja vladanje svojih očeva, političkih moćnika, (ne)svjesno prenose na svoj mikrosvijet. Predstava potiče mlade ljude na preispitivanje odnosa moći u sustavima stvorenim na nepotizmu i klijentelizmu.

Ulaznice za predstavu po cijeni od 10 KM, odnosno za studente, umirovljenike i učenike 5 KM, mogu se kupiti na blagajni kazališta svakim radnim danom od 10 do 15 sati ili rezervirati:

- telefonom na broj 063 317 348
- putem Facebook stranica Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru te HNK za studente, studenti za HNK
- porukom na adresu e-pošte [email protected]
Studenti Sveučilišta u Mostaru i za ove predstave s redovitog repertoara HNK Mostar mogu iskoristiti vaučere koji ih čekaju u prostorijama Studentskog zbora ili na blagajni HNK Mostar.