Velik interes mostarske publike za predstavu Preobražaj

HNK Mostar

..."Preobražaj", koju je napisao prema motivima pripovijesti Franza Kafke i režirao Segor Hadžagić. Jučerašnja četvrta izvedba bila je, kao i prethodne, rasprodana te se tražila ulaznica više.

Osim zanimljivog teksta, odličnoga redateljskog pristupa i sjajnih glumačkih ostvarenja Ivana Skoke, Bojana Beribake, Angele Bulum, Nikoline Marić i Mire Barnjaka, ono što također plijeni u ovoj predstavi su izvrsno osmišljena scenografija i vrhunski komponirana glazba. Scenografiju potpisuje mladi sarajevski scenograf Vedran Hrustanović dok je glazba plod rada autorskog dvojca Vuneny odnosno Andrijana Zovke i Nedima Ćišića. Vrijedi spomenuti kako je ovo prvi projekt benda Vuneny nakon što je od 2012. godine prestao biti aktivan. Do te je godine imao zapaženu međunarodnu karijeru i bio je jedan od najaktivnijih i najkreativnijih balkanskih glazbenih kolektiva.

"Iskreno, veoma sam iznenađen s ovolikim interesom publike s obzirom da u našoj teatarskoj sredini vlada mišljenje kako prolaze samo komedija i smijeh. Ovo dokazuje da su ljudi željni drugačijeg kazališnog iskustva koje ih pomjera sa stolice, izaziva u njima jezu, čuđenje, iznenađenje, ali i nasmijava. Teatar je prije svega stroj za buđenje čula, svijesti i skrivenih emocija. Drago mi je što predstava uspijeva prodrmati gledatelja na više razina", kazao je redatelj Segor Hadžagić.
Sljedeća redovita izvedba predstave bit će u travnju, dok su u ožujku planirane dvije izvedbe za srednje škole.