VEČERAS MOSTARSKI KARNEVAL Krivac koji će biti spaljen ima veze s ulaganjem u proizvodnju električne energije

Centar 2 maškare 2023
Hercegovina.info

Finale mostarskog karnevala, onog koji se odvija u mostarkom naselju Centar 2, najavljeno je za večeras.

'Nakon što su u prošlosti, u međunarodnoj konkurenciji, postigli veliki uspjeh zahvaljujući lakovjernim piskaralima ureda za informiranje državnih tijela i kojekakvih organizacija za prodaju magle u našoj zemlji, boreći se časno s karnevalima čiji proračuni prelaze milijune maraka, organizatori tradicionalnog karnevala u mostarskom naselju Centar 2 najavili su i veliko finale ovogodišnje vladavine napaćenog puka ovog mostarskog naselja'', poručuje se u priopćenju za javnost organizatora. 

Presuda krivca

Duo Centos Zemljarušić 

Izmislila lijek 
Hercegovina naša, 
Može živjet' čovjek 
Baš k'o da je paša. 

Kvadrat zemlje jedan 
Košta centa dva, 
Moraš biti podoban 
Mudrolija je sve. 

I te nekretnine 
Kod tebe se stvore, 
Nemoj da te brine 
Što ljudi govore. 

Za izmjenu plana 
Vremena ti treba, 
Cijene toga dana 
Otiće do neba. 

Narod se ne slaže 
Neće da čeka, 
Zadnje novce ulaže 
Za kruha i mlijeka. 

Pa se čudom čude 
Kako drugi grade, 
Solarne panele 
Uz poticaje vlade. 

Organizacijski odbor Karnevala obznanio je kako će se završna svečanost ovogodišnjeg karnevala održati u utorak 13. veljače s početkom u 18 sati na Trgu Buka i Mačkara (kod kružnog toka u Centru 2). 

Posjetitelje očekuje zabava za najmlađe, baba mačkaruša će dijeliti slatkiše, a Visoki sud Centra 2 pročitati presudu ovogodišnjem izvoru nedaća prije nego ga veseli puk spali ga na lomači. Očekuje se kako će Visoki Sud Centra 2 donijeti odluku - odrediti i po zakoniku osuditi krivca za nedaće u protekloj godini. Kao krivci za nedaće puka ovog mostarskog naselja koje ponosno nosi ime Republike do sada su, među inim, "gorjeli" Pedi Plišbraun, Buljo Šešbešlić, Ćiro Morić, Zvjerko Pilijanović, Vladin Blećo, predsjednik Ujedinjene Svjetske Arogancije Black White Obabush, gospođica Vijećnica, Marko Franko Švicarac, Uhljeb (Stranke) Budžetić, Akciza Nalitrić, Bukača Huzurpator, Blejtonski sporazum, Pelena Kakaleuša, Miško Bježić, Pinokijo Barbar, Valentin Nisko... 

''Iz kuloara bliskih Visokom Sudu Centra 2 kojim tradicionalno predsjeda Cigo Mostarski, doznaje se kako ovogodišnji krivac ima veze s ulaganjem u proizvodnju električne energije iz alternativnih poljoprivrednih kultura koje (ne)uspijevaju na jeftinom zemljištu u okolici Mostara'', javljaju organizatori.