FOTO  Vasil Hadžimanov bend svojim izvedbama očarao mostarsku publiku

Vasil Hadžimanov bend koncert Pavarotti centar
Hercegovina.info

Bend Vasil Hadžimanova priredio je dobru zabavu za posjetitelje 'Pavarotti' centra i štovatelje ove vrste glazbe. Veliki broj posjetitelja došao je čuti neke stare, ali i nove pjesme ovog benda koji je nastupio u okviru programa 'Open city Mostar'.

Vasilova ideja o kombiniranju balkanskih tradicionalnih, folk ritmova i zapadnih, modernih glazbenih stilova (jazz, funk, rock, progressive, world music…) u njegovoj glazbi je u potpunosti autentična i predstavlja jedinstven pristup jazz glazbi.

2001. godine, Vasil Hadžimanov band izbacuje prvi album pod nazivom '11 razloga za…', pod etiketom PGP-RTS, kada se prvi tiraž rasprodao za samo tri mjeseca. 2003. godine objavljuju drugi CD 'Kafanki', pod okriljem PGP-RTS-a, koji uspješno promoviraju širom Europe.

Listopada 2007., a ponovno u suradnji sa izdavačkom kućom PGP-RTS, izdaju svoj treći album pod nazivom '3 – Sega Mu e Majkata'. Vrijeme između dva albuma su iskoristili na promociji benda i prva dva albuma diljem Europe i regije.

U travnju 2009. godine snimili su svoj četvrti album pod nazivom 'Života mi', koji je ocijenjen od strane glazbenih kritičara kao njihov najbolji do tada i posljednji album koji je objavljen u suradnji sa izdavačkom kućom PGP-RTS.

2013. promovirali su svoj peti album 'Can you dig it?', koji je te godine, u digitalnom formatu objavljen od strane glazbene izdavačke kuće 'OverJazz Records' iz Hamburga (Njemačka), dok je CD objavljen za diskografsku kuću 'Zmex' iz Beograda.

2016. godine VHBand ostvaruje veliki iskorak objaviviši svoj šesti album, 'Alive' za prestižnu američku izdavačku kuću 'MoonJune Records' iz New Yorka. Album je snimljen uživo u pet različitih gradova, u pet koncertnih dvorana. Početkom 2019. godine objavljuju svoj sedmi album 'Lines in Sand' ponovno u suradnji sa američkom izdavačkom kućom 'MoonJune Records'.

Ovaj koncert koji je održan u 'Pavarotti' centru bio je predzadnji sadržaj 'Open city Mostar' programa. Već večeras na programu je koncert Magnifica na 'Kantarevcu'. Ulaz je besplatan, a koncert bi trebao početi u 21 sat.