FOTO  Unatoč kiši Red Bull skakači priredili neizvjesnost; Slijedi spektakl

Red bull skokovi 2021 kvalifikacije
RBCD

Nakon jučerašnje prve serije, koja se skakala direktno s luka Starog mosta, danas su skakači nastupali sa platformi visokih 27 metara za muškarce, odnosno 21 m za žene. Bio je to pravi skakački maraton, jer su i muškarci i žene danas izveli po dvije serije skokova.

U ženskoj konkurenciji briljirala je braniteljica titule, Australka Rhiannan Iffland. Zahvaljujući dva izvrsna skoka u drugoj i trećoj seriji, četvorostruka prvakinja se probila na čelo poretka. Druga je trenutno Bjeloruskinja Yana Nestsiarava, a treća Kanađanka Jessica Macaulay.

Kod muškaraca, branitelj titule Gary Hunt je preuzeo vodeću poziciju od Rumunja Catalina Prede i pokazao zašto je osmostruki prvak. Preda je zbog ispodprosječnog skoka u trećoj seriji pao na osmo mjesto. Drugu i treću poziciju sada zauzimaju Ukrajinac Oleksiy Prygorov i Rus Nikita Fedotov. Zanimljivo, obojica su debitirala 2017. godine u Mostaru, a Fedotov je tom prilikom čak bio treći.

Tijekom druge serije počela je kiša, ali to nije omelo skakače i natjecanje se nije prekidalo. Kiši su dugo odolijevali i ljubitelji skokova koji su, naoružani kišobranima, došli na plato ispod Starog mosta da vide najbolje svjetske skakače i skakačice na djelu i uživaju u skokovima od kojih zastaje dah.

Sve u svemu, ono što se danas moglo vidjeti na Starom mostu izgledalo je kao najava uzbudljivog finala sutra, u kojem se mogu očekivati spektakularni skokovi i neizvjesnost do samog kraja.

Finale je na rasporedu u subotu od 15 sati, i održat će se bez obzira na mogućnost kiše. Naime, padaline normalnog intenziteta ne predstavljaju poteškoću za skakače. Natjecanje se može zaustaviti jedino u slučaju oluje ili jakog vjetra.

Ulaz u zone za gledatelje ispod mosta je slobodan, uz obavezno poštovanje svih trenutno važećih epidemioloških mjera. Direktan prenos završnih serija skokova bit će emitiran na Red Bull TV i Hayat TV, s početkom u 16:30 sati, navedeno je u priopćenju Red Bull tima BiH.