Uhićen razbojnik koji je pljačkao trgovine u Mostaru

Naime, nakon analiziranja sigurnosnih kamera, uhvaćen je njihov gotovo zaboravljeni poznanik, 39-godišnji Adnan Pobrić zvani Puza iz Mostara, navodni narkoman.

Iako nije htio ništa priznati, dvije napadnute žene su ga uspjele prepoznati. Prethodno su ga opisivale kao sredovječnog muškarca, ispod čijeg kačketa su se nazirale sijede vlasi, piše portal pogled.ba.

- Za pretresa stana, gdje živi s bolesnom majkom, nisu pronađeni dokazi koji bi upućivali na počinitelja razbojničkih krađa. Međutim, imamo iskaze žrtva pa je prijavljen za dva kaznena djela, navode iz PU Mostar. Osumnjičenog je jučer saslušala i dežurna županija tužiteljica Tatjana Prcović, a na teret mu se stavlja pljačka prehrambene trgovine Tempo u Dubrovačkoj ulici, kod zgrade Mostarke, 18. travnja, kao i trgovine Perutina Ptuj u Ulici kralja Tomislava, preko puta X. OŠ.

U prvom slučaju je ustrašenoj radnici pokazao mobitel i povišenim tonom zatražio novac, da bi potom sam iz blagajne pokupio oko 200 maraka. U drugom slučaju, koji se zbio 5. travnja, upao je u radnju i s leđa zaskočio pa na pod oborio napadnutu radnicu, koja je pri tome i lakše ozlijeđena. U ruci je držao odvijač i iz blagajne pokupio oko 850 KM. Inače, Pobrić je unazad 13 godina počinio cestovno razbojstvo pa je zbog toga bio i suđen.