UEFA pogriješila, kladionica u pravu!

Kompletan videozapis utakmice Timisioara –Ajax, iz kojeg je vidljivo da je kladionica Derby Betshop ipak objavila točne podatke u svom izvješću, nalazi se na stranici www.uefa.com (link http://video.uefa.com/video/vod/competitions/geoindex.html).
Konfuzija UEFA-e

Cijelu konfuziju oko ishoda klađenja na zbroj udaraca iz kuta zakomplicirala je ista službena web stranica UEFA-e (www.uefa.com), koja je u svojim statističkim podacima na spomenutim utakmicama izišla s podatkom da je na oba susreta bilo po 10 udaraca iz kuta (Timisioara - Ajax 1:9 i Valencia - Lille 2:8). Budući da je na ponudi za klađenje u srijedu, 2. prosinca na spomenute utakmice ponuđeno 10,5 udaraca iz kuta, igrač Derby Betshop kladionice iz Stoca reklamirao je da mu nije isplaćen novčani dobitak jer je odigrao tip 1 (manje udaraca iz kuta na utakmici od 10,5). Misleći kako je riječ o prijevari kladionice, igrač se pozivao na provjerenu statistiku sa spomenutih utakmica na službenoj internetskoj stranici UEFA-e, što smo učinili i mi prilikom pisanja teksta koji je objavljen u nedjelju, 6.prosinca, pa smo objavili i faksimil s UEFA-ine stranice, gdje doista stoji da je na tim utakmicama bilo po deset udaraca iz kuta.

Stav Derby Betshopa

Igrač je tvrdio da je oštećen, a Derby Betshop kladionica se pozivala na svoja pravila i propozicije prema kojima je jedino službeno i važeće izvješće ono koje se dobije za svaku utakmicu i koje se prati uživo iz minute u minutu. Kako smo objavili i u nedjelju, Derby Betshop kladionica je bila sigurna u svoje propozicije i pravila i odmah je tvrdila da ništa nije sporno, te da navedeni igrač iz Stoca kod sebe nije imao tiket s pogođenim ishodom klađenja.
“Stojimo uz naš službeni rezultat, u što ste se i sami uvjerili pregledom videozapisa s utakmice, gdje ste se uvjerili u točnost ishoda na okladu ukupan zbroj udarac iz kuta na utakmici. Jedini mjerodavan je točan ishod, odnosno rezultat, a što je ustanovljeno pregledom snimke te utakmice”, rekao nam je jučer Dinko Dujmović, vlasnik Derby Betshop kladionice. On nam je, zajedno s direktorom Derby Betshop kladionice Josipom Pavlovićem, potvrdio, a u što smo se i sami uvjerili, kako se u sjedištu kladionice u Mostaru radi 24 sata, a u svakom trenutku se u sjedištu kladionice nalazi između 10 i 15 djelatnika, operatera i službenika koji obavljajući svoj posao prate sve pojedinosti vezane za ishode sportskih događaja na koje se igrači klade.  
“Ne bismo zbog eventualnog dobitka od 88,04 marke, koliki je bio iznos kod igrača koji je reklamirao, doveli u pitanje ugled i kredibilitet kladionice”, kazali su nam Dujmović i Pavlović.

dnevni list

piše : Željko