Učenici posljednje generacije Učiteljske škole u Mostaru ponovo zajedno

učiteljska škola
... Mostaru dogovorili su da će se sastajati svake druge subote u srpnju kako bi podržali uspomene na svoje četverogodišnje školovanje. Tako je bilo i protekle subote, kad je njih tridesetak iz skoro svih krajeva svijeta obilježilo 46. godišnjicu mature.

Kako je ispričao Emir Slipičević, kojeg u Mostaru svi znaju pod nadimkom Učo, svima njima ova okupljanja veoma mnogo znače.

- Raduje nas što smo uspjeli sačuvati naše prijateljstvo i što obnavljamo uspomene na naše đačke dane. Na ovim našim druženjima poštuje se samo jedno pravilo, da se o politici ne razgovara! Srećom, postoji veoma mnogo lijepih tema i priča kojih se dotaknemo - kazao nam je Učo.

Ovakva okupljanja su, također, prilika da se prisjete svojih profesora, koji su uz svoju časnu profesiju, kako je istaknuo Učo, bili i njihovi odgajatelji, piše avaz.ba.

- Nažalost, mnogi od njih nisu među živima, kao i neke naše kolege, kojih se obvezno prisjetimo. Mi smo, zaista, veoma ponosni na našu generaciju, među kojima su mnogi, nakon škole, završili u prosvjeti - rekao je Učo.