U prodaji ulaznice za predstavu Huzur

Huzur, predstava
Ilustracija/Hercegovina.info

Predstava “Huzur” autorice Martine Mlinarević, u režiji Alme Lapajne premijerno će biti izvedena na Velikoj sceni NPM-a u petak 07.02. u 20 sati.

Dan kasnije, u subotu, 08.02. u 20 sati bit će odigrana prva repriza.

Slovenska redateljica Alma Lapjana trenutno radi na TV Slovenija kao režiserka u kulturno-umjetničkom programu.

Huzur,predstava

Kako bi tekst bio prilagođen kazališnoj izvedbi, za dramaturgiju teksta zadužen je vanjski suradnik NPM-a u Mostaru Adnan Lugonić, dok glumačku postavu čine: Fatima Kazazić Obad, Emir Sejfić, Emir Spahić, Šerif Aljić, Goran Lozo, Amela Kreso, Jasmin Krpo i Vedran Vilogorac.

Kako je u razgovoru za hercegovina.info Spahić rekao, rukovodstvo najstarije pozorišne institucije u Hercegovini smatra da djelo “Huzur” treba biti dio repertoara, kako zbog umjetničke vrijednosti tako i zbog društveno odgovornog odnosa, iz čega je i proizišla suradnja s Mlinarević Spotom.'

Predstava prema knjizi „Huzur“ donosi priču o borbi, suočavanju s najtežim ljudskim strahovima, o radosti i miru kao konačnom cilju i potpunom ljudskom ispunjenju. „Tema je kompleksna, univerzalna i vječna. Sva pitanja čovjek si postavlja kroz proces gradnje civilizacije“, kazala je redateljica predstave.

Cijena ulaznice za premijeru je 10 KM kao i cijena ulaznice za prvu reprizu s popustom za učenike, studente i umirovljenike 5 KM!

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 do 14 sati. Rezervacije: na broj 036/550-128; mail: [email protected] ili porukom u inbox.

Rezervacije vrijede do 05.02. do 14h.