U Mostaru radionica sa stručnim tečajem iz dječje kirurgije

U Mostaru radionica sa stručnim tečajem iz dječje kirurgije
...iz dječje kirurgije minimalno invazivnog zahvata. Radionica i stručni tečaj osposobljavljanja kirurškim tehnikama za dječje kirurge održat će se u petak, 26. veljače, u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, priopćeno je iz te bolnice. Po riječima glavne koordinatorice dr. sc. Vlatke Martinović, dr. med., svrha ove radionice je educirati dječje kirurge u tehnikama minimalno invazivnog zahvata - neposrednom podukom na samim zahvatima i teorijskim stručnim predavanjima.

Radionica će početi s operativnim zahvatima koji će se prenositi video linkom tako će ostali polaznici radionice moći izravno pratiti tijek operacija.

Glavni predavač Prve radionice je prof. Amulya Saxena iz bolnice Chelsea and Westminster NHS Foundation Trust u Engleskoj i aktivni član EUPSA, najveće pedijatrijske kirurške organizacije u svijetu s više od 800 članova iz preko 50 zemalja. Profesor Amulya Saxena je ranije bio u posjetu Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar u kojoj je s timom dječjih kirurga izveo nekoliko operativnih zahvata. Upravo iz te suradnje je i potekla ideja o organiziranju ovog tečaja.

Iz ranijih iskustava svjetskih kirurga koji su gostovali u SKB Mostar može se reći kako bolnica posjeduje vrhunski opremljene operacijske dvorane, što omogućuje obavljanje najsloženijih kirurških zahvata. Na tečaj se prijavilo 40 polaznika. Osim iz Bosne i Hercegovine polaznici dolaze iz Španjolske, Bugarske, Engleske, Alba