U mostarskoj katedrali zaređena četvorica svećenika

ređenje, Mostar
Marije Majke Crkve, mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. dr. Ratko Perić u suslavlju 40-ak svećenika, među kojima su bili generalni vikar mons. Željko Majić i provincijal Hercegovačke franjevačke provincije dr. fra Miljenko Šteko, zaredio je četiri đakona za svećenike, od kojih jednoga za Mostarsko-duvanjsku biskupiju, don Josipa Radoša (župa Presvetoga Srca Isusova Kongora) i trojicu za Hercegovačku franjevačku provinciju, fra Juru Barišića (župa sv. Ante Šujica), fra Roberta Kavelja (župa Bl. Alojzija Stepinca Chicago) i fra Jozu Hrkaća (župa Uznesenja Bl. Djevice Marije Široki Brijeg).

Na početku svoje propovijedi biskup Perić je najprije pozdravio novoređenike zaželjevši im sretnu i blagoslovljenu svetkovinu sv. Petra i Pavla.

Potom je govorio o sv. Petru i Pavlu potičući novoređenike, u svakoj rečenici, da slijede njihov primjer. „Želite li na Isusovu stranu, pobijedit ćete", poručio je biskup novoređenicima i završio riječima, da ih u svećeništvu prati zagovor apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla.

Zbor i orkestar su upotpunili misno slavlje - U mostarskoj katedrali zaređena četvorica svećenika
Zbor i orkestar su upotpunili misno slavlje
Nakon popričesne molitve provincijal Šteko je istaknuo kako se Bog brine za nove Božje službenike i zahvalio „Stvoritelju zvijezda za Njegov providnosni dar u ovim svećenicima". Zahvalio je biskupu Ratku što je pridružio ove mladiće hercegovačkom prezbiteriju. Zahvalu je uputio i roditeljima, župnicima i svima koji su pomogli da dođu do svećeništva.

Posebno je zahvalio i Katedralnom mješovitom zboru „Marija" i Katedralnom orkestru na čelu s maestrom don Nikom Luburićem što svake godine svojim pjevanjem i sviranjem uljepšavaju misno slavlje i obred ređenja.

Nakon Svete mise slavlje se nastavilo čestitanjem novim svećenicima uz agape u velikoj katedralnoj dvorani, a onda se produžilo u klaustru mostarskoga samostana, gdje se dar Božji u ovim novoređenicima slavio u bratskom ozračju, priopćeno je.