U DVIJE MOSTARSKE BOLNICE ZA ŠEST MJESECI ROĐENO 1.116 BEBA Prednjače dječaci, najviše rođenih u svibnju i lipnju

porodilište,bebe,SKB Mostar,KB dr Safet Mujić

U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) u Mostaru u prvoj polovini 2023. godine rođeno je 896 beba, dok je u istom razdoblju u Kantonalnoj bolnici 'Dr. Safet Mujić' rođeno 220 mališana. Hercegovina je u razdoblju od siječnja do lipnja bogatija za 1.116 novih života, a kada su u pitanju ove dvije bolnice, u objema prednjače dječaci

"U Klinici za ginekologiju i porodništvo SKB Mostar ukupno je rođeno 896 novorođenčadi, od toga 440 djevojčica i 456 dječaka“, kazali su za Hercegovina.info iz Ureda za odnose s javnošću ove ustanove. 

Najviše beba u ovoj bolnici je rođeno u mjesecu lipnju, kada je na svijet došlo čak 179 novih osmijeha.

Kada je u pitanju Kantonalna bolnica (KB) 'Dr. Safet Mujić', u svibnju su zabilježeni najveći rezultati

"Za prvih šest mjeseci 2023. godine u KB 'Dr. Safet Mujić' Mostar rođeno je 220 beba, od toga 118 dječaka i 102 djevojčice“, rekla je Elvina Hujdur za Hercegovina.info uime ove ustanove. 

Prema jedinom provedenom popisu stanovništva nakon rata 2013. godine u BiH je živjelo 3.5 milijuna stanovnika, no prema podacima koje proteklih godina, iznose UN-ove agencije i domaći političari, u BiH ne živi više od 2.6 milijuna stanovnika.

Procjene pak ureda Populacijskog fonda UN-a (UNPF) u BiH govore da bi u Bosni i Hercegovini za 50 godina moglo živjeti svega 1.5 milijuna stanovnika nastave li se trendovi odlaska ljudi i negativne demografije.

Ipak, ovakve vijesti koje su nam došle iz mostarskih porodilišta za samo prvih šest mjeseci vraćaju nadu za bolje sutra, a nadamo se još boljim vijestima do kraja 2023. godine. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.