FOTO  Turisti preplavili Mostar

Stari most
...destinacija diljem svijeta svaki dan pristižu u stari dio grada Mostara, čija je najveća atrakcija Stari most. Da je Mostar jedan od najposjećenijih i najatraktivnijih gradova u BiH, dokazuje činjenica da već od ranih jutarnjih sati strani gosti preplavljuju Kujundžiluk i simbol grada Mostara Stari most.

Tijekom jučerašnje šetnje hercegovačkim turističkim biserom neki od posjetitelja su s novinarima Dnevnog lista podijelili svoja iskustva i dojmove o gradu na Neretvi.

Dojmovi o Mostaru

"Mostar je divan grad. Dojmovi su odlični. Prvi put sam ovdje i već sam se zaljubio u ljepote ovog mjesta. Stari most je nešto najljepše što sam vidio u ovom gradu". Tako je svoj dvodnevni boravak u Mostaru opisao gost iz Francuske, Ganea James, te dodao kako će iduće godine opet posjetiti grad na Neretvi. James je samo jedan od mnogih turista koji proteklih dana u enormnom broju pristižu u Mostar.

Sličan komentar smo dobili i od Jasne Vikić koja živi u Las Vegasu, ali je došla u posjet svom rodnom gradu. Ona je kazala kako se prelijepo osjeća u gradu u kojem je odrasla, zasnovala obitelj i imala lijep život.

"Nažalost, ratna događanja tijekom '90-ih godina su učinila svoje i od tada živim u Las Vegasu. U Mostar rado dolazim svake godine. Posjet Starom mostu je neizostavan i svake godine pravim iste fotografije, jer čeznem za Mostarom i želim se bar preko fotografija prisjetiti lijepih trenutaka provedenih ovdje", kazala je Vikić.

Ljepotama Mostara je očarana i turistkinja iz Španjolske, Ana Diaz, koja je u posjet Mostaru došla prvi put. "Žao mi je što u Mostaru ne mogu ostati duže. Ovdje ima toliko toga zanimljivoga i pored znamenitog mosta koji me ostavio bez daha. Iduće godine dolazim na više dana, jer želim svaki dio ovoga grada obići", prokomentirala je Diaz.

Igor Kazić, jedan od skakača u vodu sa Starog mosta i višegodišnji pobjednik tradicionalnih skokova sa Starog mosta te član Kluba skakača u vodu, kazao je kako je klub zadovoljan posjetom stranih državljana. "Sve veći broj turista iz cijelog svijeta iz godine u godinu dolazi u posjet staroj jezgri grada Mostara. Vrlo često im upriličimo skokove sa Staroga mosta kojima budu oduševljeni", naveo je Kazić.

Zadovoljstvo turističke zajednice

U razgovoru za Dnevni list direktor Turističke zajednice HNŽ-a Andrija Krešić kazao je kako su turistički djelatnici u Mostaru zadovoljni jer turista ove godine ima znatno više nego u istom razdoblju prošle godine.

"Očekivanja za ovu turističku sezonu su da će Mostar brojiti više posjeta nego prethodnih godina. Ovo nisu samo moja očekivanja nego i djelatnika hotelijerstva i turizma. No, pitanje je hoće li se ostvariti", istaknuo je Krešić.