FOTO/VIDEO  Trkači iz Srbije i Hrvatske najbrži na mostarskom polumaratonu

Trkači iz Srbije i Hrvatske najbrži na mostarskom polumaratonu
Hercegovina.info

Ognjen Stojanović iz Srbije pobjednik je mostarskog polumaratona, poznatog i kao polumaraton mostova, na kojem je sudjelovalo više stotina trkača iz desetak zemalja.

Stojanović je pobijedio s rezultatom 1:08,25 ispred sunarodnjaka Milana Mitrovića (1:08,48) i Ivana Dračara (1:10,00) iz Hrvatske, kazao je Feni predsjednik Udruge 'Kinezis' Franjo Lovrić.

U ženskoj konkurenciji slavila je Ana Štefulj iz Hrvatske s rezultatom 1:15,14 ispred Olivere Jeftić iz Srbije (1:21,05) i Zoe Hamel iz Estonije (1:24,02).

Trčalo se cijelim gradom, a trkači duž rute prelaze sedam gradskih mostova i rijeku Neretvu sedam puta. Pored toga, ruta polumaratona prolazi pored prirodnih i kulturnih znamenitosti grada čime se u svijet šalje najljepša turistička razglednica grada na Neretvi.  

Pored polumaratonske utrke održana je i humanitarna utrka građana na dionici dugoj četiri kilometra za Udrugu 'Novi pogled' za žene oboljele od raka dojke i ostalih malignih oboljenja.

"Ovakva utka znači jako puno za promociju turizma našeg grada, pogotovo u ovoj godini opterećenoj pandemijom koronavirusa", kazao je mostarski gradonačelnik Mario Kordić koji je i sam istrčao humanitarnu utrku, dodavši kako je Mostar poseban i jedinstven grad iz kojega se danas šalje jedna lijepa poruka cijeloj našoj državi. Na humanitarnoj utrci su sudjelovali veleposlanica Češke u BiH, te njen suprug

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mostarski polumaraton središnji je događaj 'Mostar Run Weekenda' kojega je i ove godine organizira Udruga 'Kinezis'.

Između ostalih u polumaratonsku utrku bili su uključeni i članovi Akademskog plivačkog kluba 'Zrinjski' koji su bodrili trkače i trkačice na okrepnoj stanici na Novoj gradskoj magistrali, dok su na trgu Musala sudionike utrke bodrile članice Mostarskih mažoretkinja.