FOTO  TKO ĆE VIŠE I mostarski gradonačelnik se priključio uređenju okoliša

Čišćenje uklanjanje kesa Bišće polje
Hercegovina.info

Nakon mostarskog polumaratona, uslijedila je nova aktivnost u gradu, točnije na južnim ulazima prilazima Mostaru.

Kako je i najavljivano proteklih dana, danas je održana akcija 'Tko će više' (pokupiti kesa - vrećica) na nekoliko lokacija.

Inicijator akcije Adi Đukić za BHRT je rekao: "Skoro dva desetljeća gledamo prizore vrećica u raznim bojama koje vise sa stabala, niskog raslinja, drače, i sve to na južnim prilazima Mostaru. Takav prizor dočekuje svakog dana ne samo ljude iz okoline Mostara, nego i sve goste koji nam dolaze.

Svjesni smo da svakog dana prolaznici vide te vrećice, i uvijek se misli 'netko će to počistiti'. Očito je da neće nitko, ako sami sustavno ne krenemo u ovakve akcije. Ovaj otpad je veliki problem, ali može biti i mali problem ukoliko odziv sugrađana na ovakve akcije bude veliki", kazao je Đukić.

Akcija uklanjanja vrećica i sličnog otpada urađena je na četiri lokacije - Dolina sunca (naselje prekoputa Južnog logora), zatim kod Avijatičarskog mosta, Rodoč (Kolonija), te u blizini prodajnog centra Fis. Kao dobar primjer, akciji se pridružio i gradonačelnik Mostara s obitelji.

Inicijativa građana 'Ko će više? #uraditidobra' nastala je spontano, kao rezultat želje građana Mostara da urade nešto dobro za sredinu u kojoj žive. Inicijativa je nastala nakon što je Mostarac Adi Đukić na svom Facebook profilu objavio poziv zainteresiranima da poduzmu kolektivne akcije i riješe one probleme u zajednici koji se mogu lako riješiti. Vodilje inicijative su volonterizam, solidarnost, primjer djeci, upoznavanje, razmjena ideja i podizanje svijesti.