TEMATSKA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA "Ovo je prebitna tema za Mostar, moramo se svi uključiti i riješiti taj problem"

Kordić Marić
Hercegovina.info

Sedma redovna tematska sjednica Gradskog vijeća Grada Mostara, održat će se danas 10.6.2021, u dvorani Gradske vijećnice Grada Mostara. Na današnjem dnevnom redu naći će se samo jedna točka o kojoj će vijećnici raspravljati, a to je problem regionalne deponije Uborak-Buđevci koja već godinama tišti građane.

"Tražimo dobro rješenje. Svakodnevno razgovaramo s ljudima iz struke što je najbolje rješenje kada je komunala u gradu Mostaru u pitanju. Za 40-ak dana ćemo organizirati jednu tematsku sjednicu gdje će tema biti deponija i generalno komunala. Mislim da ćemo do tada iznaći dobro rješenje kada je ta tema u pitanju. Akcijski plan prikazuje par scenarija i dva moguća. Ovo je prebitna tema za Mostar i moramo se svi uključiti i riješiti taj problem. Razgovaramo čak i o novim lokacijama, ali i načinu zbrinjavanja otpada", rekao je gradonačelnik Mostara Mario Kordić još prije mjesec dana na sjednici Gradskog vijeća.

Podsjetimo, još prije više od dvoje godine građani su upozorili na to da se na deponiju odlažu otrovne stvari koje ugrožavaju živote ljudi i od tada traje njihova borba. Nadu u rješavanja ovog problema dali su im izbori nakon 12 godina u Mostaru, ali i gradonačelnik Kordić i vijećnici koji su odmah po izboru otišli na Uborak i sami se uvjerili u loše stanje. 

Kakav prijedlog i odluku će usuglasiti vijećnici ostaje nam za vidjeti. Tematska sjednica o deponiji Uborak-Buđevci zakazana je za 10 sati.