FOTO/VIDEO  Svjetski poznati znanstvenik pozdravio predsjednika Ćaltu

Damir Kljajo Ćalta, Davor Pavuna

Čovjek koji je savjetnik Baracka Obame i ima broj njegovog ureda na speed dialu na svom IPodu. Čovjek koji je sudjelovao u projektu testiranja elementarnih čestica u Ženevi (za što su voditelji projekta François Englert i Peter Higgs dobili Nobelovu nagradu). Čovjek koji je prije 10ak godina za Samsung izumio tehniku tankih tv uređaja koju danas gledamo po svim kafićima, restoranima, a tko ima para, i kod kuće. Čovjek o kojem bi mogla biti snimana serija, a ne film: Davor Pavuna.

Trenutno najgledanija emisija na ovim prostorima u sljedećoj emisiji između ostalog će ugostiti ovoga proslavljenog znanstvenika koji je ovih dana boravio u Širokom Brijegu u organizaciji Inicijative za Široki. Pavuna je odgodio putovanje u Francusku i Švicarsku, jer kako kaže, poziv iz Hercegovine se ne odbija. Pri boravku u Širokom Brijegu kontaktirale su ga vodeće tv kuće iz BiH i Hrvatskoj za intervju, rekao je da nema vremena, ali imao je vremena za ekipu „Mostarskih vremena“ i predsjednika Ćaltu.

Pavuna je, između ostalog, pojasnio pojam „hermetički sazidan i ledeno precizan“. Njegov intervju ići će u sljedećoj emisiji, a ovdje smo isjekli dio u kojem pozdravlja Predsjednika Ćaltu.

Gospodine predsjedniče volim Vas.