FOTO/VIDEO  SVI NA NOGAMA Fenomenalan retrospektivni koncert za nove generacije

Simfonijski orkestar Mostar koncert Indexi
Hercegovina.info

'Sve ove godine' naziv je koncerta u organizaciji Simfonijskog orkestra Mostar koji je upriličen večeras u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u Mostaru. Iako je prvobitno bilo zamišljeno održavanje jednog koncerta posvećenog bendu 'Indexi', zbog velikog interesa bit će upriličena još jedna izvedba tog koncerta 29.3. od 19 sati na istom mjestu.

Prvi koncert je rasprodan, te je publika od samog početka pa do kraja uživala u izvedbama Josipa Drinovca, Olivera Bevande, Ive Jurića, Nenada Tomičića, Selme Droce i Antonije Batinić.

Gotovo od samog starta publika je pljeskom pratila izvedbe pjesama 'Sanjam', 'Bacila je sve niz rijeku', 'Predaj se srce', 'Plima', '310 poljubaca', 'U jednim plavim očima' i druge. Na repertoaru se našlo 17 odabranih pjesama iz svih razdoblja postojanja benda.

Sadržaj se učitava...

Posebno iznenađenje je bilo prisustvo dva nekadašnja člana 'Indexa', a riječ je o Ranku Rihtmanu koji je svirao klavijature u bendu od 1969. do 1970., a kasnije je bio stalni pridruženi član, te Nenadu Jurinu koji je također svirao klavijature od 1976. do 1996. godine.

Brojne generacije uživale su u gotovo dvosatnom koncertu, a pjesme poput 'Žute dunje' i Bacila je sve niz rijeku' izmamile su i poneku suzu. I sutrašnji koncert je gotovo u potpunosti rasprodan, te ne sumnjamo da će atmosfera biti odlična.