FOTO  Sve više smeća na mostarskim ulicama, sindikat Komosa spreman na 'radikalnije mjere'

smeće
Kako je u izjavi za Fenu kazao predsjednik Sindikata JP "Komos" Emir Džubur, nema nikakvih novosti niti naznaka da bi predstavnici uprave, radnika i Grada Mostara mogli sjesti za zajednički stol i riješiti nagomilane probleme ovog poduzeća, pa će sindiklasti morati primijeniti, kako je rekao, radikalnije mjere.

"Sutra (ponedjeljak) imamo sastanak Sindikata nakon čega ćemo odlučiti kako dalje. Mi imamo i rezervni plan i, po svemu sudeći, morat ćemo pojačati naše aktivnosti kako bi se nadležni udostojili riješiti naše probleme", kazao je Džubur.

U međuvremenu, smeća na mostarskim ulicama sve je više, kako u istočnom dijelu grada, u kojem djeluju Komos, tako i u zapadnom dijelu, gdje djeluje JP Parkovi, čiji radnici ne mogu odvoziti smeće jer Komosovi kamioni blokiraju pristup gradskom odlagalištu Uborak.

Sindikat Komosa, koji se već niz godina nalazi u financijskim problemima, traži da se iz gradskog proračuna povećaju izdvajanja za komunalije te da se provede odluka Gradskog vijeća Mostara iz 2006. godine o formiranju jednog komunalnog poduzeće na razini grada, i to spajanjem Parkova i Komosa, koji sada djeluju u zapadnom, odnosno istočnom dijelu Mostara.

Komunalno poduzeće Parkovi ranije je bilo u sličnim problemima, a nakon provedenog stečajnog postupka to poduzeće uspješno radi.

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić smatra kako bi istu proceduru trebalo provesti i u slučaju Komosa.

"Rješenje za Komos je stečaj, a to po zakonu mogu pokrenuti vjerovnik ili dužnik. Znači odluka je na upravi poduzeća, a ne na Gradskoj upravi i ne na gradonačelniku kojeg žele okriviti", izjavljivao je ranije gradonačelnik Bešlić.