Sutra Pistalova književna večer u Galeriji Aluminij

Sutra Pistalova književna večer u Galeriji Aluminij
...u Salonu 2 Galerije Aluminij, bit će upriličeno predstavljanje cjelokupnoga stvaralačkog opusa jednoga od najznačajnijih srpskih književnih pripovjedača današnjice, Vladimira Pištala. Program predstavljanja, u kojemu će, osim autora, sudjelovati i mostarski književnik Dragan Marijanović, nakladnik Nenad Šaponja i direktor Aluminijevih korporativnih komunikacija Darko Juka, otpočet će u 19 sati.

Inače, ovaj plodni književnik mostarskih obiteljskih korijena, rođen 1960. godine u Sarajevu, autorom je niza uspješnica, od poetskih proza, do romana, a svakako su posebno značajan odjek doživjeli njegovi romani Tesla, portret među maskama i Sunce ovog dana (Pismo Andriću). Tesla je, osim dobivanja respektabilnih nagrada, uvršten i u srbijanske školske čitanke za osnovnu školu i gimnaziju, a izdanja je doživio u svim bivšim jugoslavenskim republikama, te je preveden na ukupno jedanaest jezika. Objavljen je i kao zvučna knjiga na srpskomu i na engleskomu jeziku. Nakladnikom svih njegovih izdanja jest srbijanska izdavačka kuća Agora.

Inače, Vladimir Pištalo živi u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje predaje svjetsku i američku povijest na Sveučilištu Becker College u Worcesteru, u saveznoj državi