FOTO  Sutra Ivan Lovrenović, Neće biti smak svijeta u petak i subotu u Studiju 64 Narodnog pozorišta Mostar

neće biti smak svijeta

Ulaz na "Književni most" je besplatan.

U petak i subotu, 13. i 14. 04. u 20 sati u "Studiju 64" bit će izvedena najnovija predstava NPM-a "Neće biti smak svijeta" po tekstu i u režiji Adnana Lugonića. Cijena ulaznice je 7 KM, s popustom za učenike, studente iumirovljenik  3,50 KM. Predstava u petak u "Studiju 64" NPM-a izvodi se u sklopu XX. "Mostarskog proljeća" - Dana Matice hrvatske.

Predstava "Neće biti smak svijeta" selektirana je i u Glavni natjecateljski program XVII festivala bosanskohercegovačke drame i autorskog teksta Zenica 2018. te na Festival glumca u Konjicu, gdje će biti izvedena sljedećeg mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst "Neće biti smak svijeta" Lugonić je pisao namjenski za Narodno pozorište Mostar - predstava govori o odnosima unutar jedne porodice, o gubitku sjećanja, teretu prošlosti i teretu nasljeđa; o strahovima i nadanjima mladih; o krivici i preživljavanju; o intimnom smaku svijeta pojedinca i nadi... Predstava o ocu i dvije kćerke, Nini i Maši.
Scenografiju i kostimografiju predstave radila je Sabina Trnka, a u predstavi igraju Ajla Hamzić (Maša), Dina Mušanović (Nina) i Šerif Aljić (Otac).

Večeras (11. 4.) u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar na Velikoj sceni, u sklopu Sajma gospodarstva, bit će izvedena predstava "Narodni poslanik" Narodnog pozorišta Užice, autora Branislava Nušića, u režiji Slavenka Seletovića. Ulaz je besplatan.

ULAZNICE
Ulaznice po cijeni od 7 KM, s popustom za učenike, studente i umirovljenike 3,50 KM za predstavu "Neće biti smak svijeta", u prodaji su na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 - 14 sati, na dan igranja predstave od 9 do 14 sati te od 18 do 20 sati. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: [email protected], porukom u inbox na Facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Napomena: u prodaji su i ulaznice za 15. Međunarodni festival komedije "Mostarska liska", koji će se održati od 20. - 27. 04. u Narodnom pozorištu Mostar.