Nova sezona u NPM-u započinje izvođenjem predstave „To“

Nova sezona u NPM-u započinje izvođenjem predstave „To“

Narodno pozorište Mostar svoju jubilarnu sedamdesetu pozorišnu sezonu 2019/2020 otvorit će 06. rujna 2019. godine u 20 sati izvedbom predstave „To“ Alije Isakovića, u režiji Ivana Lea Leme. Riječ je o predstavi koja je premijerno na sceni NPM-a izvedena 21. lipnja tekuće godine, a koja je izazvala veliki interes publike.

Radnja drame smještena je na periferiju grada, junaci su ljudi sa životne margine. U prvi mah, čini se da je ovo drama o krvnoj osveti, ali uskoro na vidjelo izbija njen univerzalistički karakter, gdje kavana predstavlja simboliku tamnice i zatočeništva ljudskog roda u njegovom životu. Glumačku postavu čini ansambl NPM-a, i to: Saša Oručević, Emir Spahić, Jasmin Krpo, Emir Sejfić, Vedran Vilogorac, Ajla Hamzić, Amela Kreso, Šerif Aljić, Mirsad Elezi i Goran Lozo. Scenografiju predstave radi Vesna Režić, a kostimografiju potpisuje Mirjana Zagorec.

Svi oni koji ne budu u prilici doći do svojih ulaznica za navedeni termin, predstavu će moći pogledati i 20. rujna od 20 sati.

U mjesecu septembru ljubitelje pozorišne umjetnosti očekuju i dvije gostujuće predstave. Prva na repertoaru je predstava „Nigdje nikog nemam“ Edwarda Bonda, u režiji Albana Ukaja, nastala u koprodukciji Udruženja Kontakt i Sarajevskog ratnog teatra SARTR, koja će biti odigrana 11. rujna s početkom u 20 sati, a ulaz na predstavu je besplatan.
Drugo gostovanju u mjesecu rujnu rezervirano je za mjuzikl kabare „Moja pjesma“, nastao u okviru projekta „BH Broadway“, kojeg provodi ambasada SAD-a. Predstavu koju su s mladim bh. glumcima i umjetnicima pripremili Aaron Thielen, umjetnički direktor čikaškog Marriott teatra, i glazbeni redatelj Ryan T. Nelson, profesor na Northwestern University i muzički direktor Marriott teatra, biće odigrana 14. rujna s početkom u 20 sati. Cijena ulaznice za mjuzikl kabare „Moja pjesma“ iznosi 10 KM, s popustom za učenike, studente i umirovljenike 5 KM.

Posljednji petak u mjesecu rujnu, 27.09. rezervisan je za izvedbu predstave „Alfa Beta“ E.A. Whiteheada, u režiji Saše Oručevića, koja će biti odigrana na maloj sceni NPM-a „Studio 64“ s početkom u 20 sati. “Alfa Beta” zanimljiva je, dinamična i univerzalna priča o ljudskoj otuđenosti, otuđenosti od sebe i od drugih. Priča o dubokim intimnih strahovima oslikanim u likovima bračnih partnera koji proživljavaju vlastite krize izbora i odluka koje oblikuju njihove živote. U predstavi igraju Fatima Kazazić i Saša Oručević.

Cijena ulaznica za predstave nastale u produkciji NPM-a iznose 10 KM, s popustom za učenike, studente i umirovljenike 5 KM.
Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9:00 do 14:00 sati, na dan igranja predstave od 9:00 do 14:00 sati, te od 18:00 do 20:00 sati. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: [email protected], ili porukom u inbox na Facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.