FOTO  SUNČANE SPORTSKE IGRE Obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom u Mostaru

Međunarodni dan osoba s invaliditetom obilježen u Mostaru
Sunčane sportske igre

U sklopu Nacionalne kampanje podizanja svijesti „Ne tiče me se“ projekta EMPOWER kojeg provodi Caritas Bosne i Hercegovine s partnerima, a financira Europska unija, Lokalna radna grupa regije Mostar organizirala je Sunčane sportske igre.
Udruženje „Sunce“ već duže vrijeme organizira Sunčane sportske igre, a ove godine se udružilo i s ostalim organizacijama osoba s invaliditetom Koalicije HNŽ „Zajedno smo jači“ u obilježavanju Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.

Osim organizacija osoba s invaliditetom, u ulogama volontera i sudionika ovom događaju pridružile su se i Srednja medicinska škola, Srednja politehnička škola, Druga gimnazija, Srednja ekonomska škola, Područna škola Gubavica, Karate klub Blagaj, Plesni klub Mo- Stars, Muzička škola Pavarotti i Nastavnički fakultet Univerziteta „Džemal Bijedić“. Erna Topuz, direktorica Udruženja „Sunce“ istakla je kako su ove inkluzivne sportske igre organizirane da bi bila inspiracija da društvo prihvati osobe s invaliditetom u njihovim različitostima i kao inspiracija za borbu za ravnopravno sudjelovanje u svim segmentima društvenog života.

Projekt „EMPOWER – Osnaživanje organizacija civilnog društva za socijalno uključivanje osoba s invaliditetom“ financira Europska unija, a provodi Caritas Bosne i Hercegovine u suradnji s partnerima iz Udruge roditelja i djece s posebnim potrebama “Vedri osmijeh” iz Mostara, Udruženjem za uzajamnu pomoć u duševnoj nevolji TK “Fenix” iz Tuzle, Udrugom “ProReha” iz Sarajeva i Savezom slijepih Republike Srpske.