Sudbina polovine radnika 'Ere' ostaje nepoznata

Hotel Ero, Mostar, Hotel Ero, Hotel Ero, Mostar, Hotel Ero, prodaja, nekretnine, HAZU, Mostar, hotel, Hotel Ero, Mostar, Hotel Ero, Hotel Ero, prodaja, pokušaj, Hotel Ero, Hotel Ero, Vlada HNŽ, kupovina, Mostar, Hotel Ero, prodaja, Hotel Ero, prodaja, Hotel Ero, djelatnici , Vlada HNŽ, Hotel Ero, Federalni premijer Novalić , Vlada HNŽ, Vlada HNŽ, Hotel Ero, Hotel Ero, novi dom , Vlada HNŽ, Hotel Ero

Preuzimanje objekta

Ovaj objekt, podsjetimo, nekadašnji Dom umirovljenika, Federalni zavod PIO/MIO je prodao Vladi HNŽ za smještaj županijskih institucija po cijeni od 11 milijuna maraka.

Vlada HNŽ se za tu namjenu kreditno zadužila kod Razvojne banke FBiH, a kupoprodajnim ugovorom su se obvezali da će nakon preuzimanja objekta u roku od 270 dana Zavodu isplatiti novac u četiri rate.

Tako novčani transfer s nestrpljenjem čeka 30 radnika „Ere", odnosno istoimenog poduzeća koje će na osnovu zaključka Federalne vlade iz 2013. godine obeštetiti Zavod PIO/MIO, za što će izdvojiti 700.000 maraka.

Za program svojevrsnog socijalnog zbrinjavanja prijavila se tada polovina radnika od njih 61. Kakva je sudbina ostalih, jučer nismo uspjeli saznati, osim što nje, neslužbeno, rečeno da su angažirali odvjetnika, piše Dnevni avaz.

Ekonomski razlozi

Hotel „Ero" je s radom prestao prije godinu, kada nam je direktor, Zdravko Raguž kazao da se to dogodilo zbog ekonomskih razloga.

Imenovan upravitelj

Općinski sud Mostar je za stečajnog upravitelja imenovao Antuna Vidačka, a stečajni postupak još nije okončan.

U namjeri da dobijemo više informacija o svemu, novinari Dnevnog avaza su pokušali kontaktirati i Raguža i Vidačka, ali bezuspješno.