FOTO  Stidi se grade: Mostar i dalje bez sportske dvorane

Mostar ne posjeduje objekt koji bi odgovorio zahtjevima takvog prvenstva.

Sportska dvorana se gradi godinama, međutim, kako dinamika radova napreduje, jasno je da do naredne godine neće biti gotova.

Da je igranje utakmica tog prvenstva u Mostaru upitno, potvrdio je za Studio 88 i generalni tajnik Rukometnog saveza BiH, Smajo Karačić: "Trebaju posebni uvjeti za Svjetsko prvenstvo, a dvorana Bijeli Brijeg, koju Mostar sada ima, nije adekvatna".

Gradske vlasti već godinama ne uspijevaju izdvojiti dovoljno novca da bi se radovi odvijali predviđenim tijekom.

"Sada trošimo pare iz proračuna Grada. Novac je umanjen, jer je proračun umanjen, pa tako i radovi sporo idu", rekao je za Studio 88 Edin Prašo, Direkcija za izgradnju sportske dvorane.

Osim što Mostar ne može biti domaćin državnim ni međunarodnim prvenstvima, nepostojanje sportske dvorane utječe i na popularnost sporta kod mlađih naraštaja, upozoravaju u Sportskom savezu Grada.

Sličnog je mišljenja i Miroslav Klepić, trener Sveučilišnog karate kluba Neretva i juniorske karate reprezentacije BiH.

"Imat ćemo manje rezultata bez dvorane, ne možemo organizirati velika natjecanja. Kad bi imali takva natjecanja, više bi djece bilo zainteresirano za sport", kaže Klepić.

Klepić kaže svjestan je da je danas teško imati dovoljno sredstava za ovakav jedan poduhvat. Međutim, u Direkciji za izgradnju smatraju da bi podizanje kredita moglo riješiti probleme, jer bi sportska dvorana trebala biti samoodrživa.

Jedno je danas očito - uz novac kojeg grad ima, odnosno nema u proračunu, dvorana će se graditi još dugo, i još će nas dugo smotre poput Svjetskih rukometnih i drugih prvenstava zaobilaziti.