FOTO  SREDIŠTE PLESA Više od 1700 plesača iz regije pokazalo svoja umijeća na mostarskom parketu

Mo Stars Mediteran open dance
Hercegovina.info

Proteklog vikenda veliki broj plesača i plesačica iz Bosne i Hercegovine, ali i regije sudjelovao je na plesnom natjecanju '4. Mo Stars Mediteran open dance' u organizaciji Plesnog studija (PS) 'Mo Stars' iz Mostara. Natjecanje je održano u dvorani Univerzitetsko - sportskog i rekreacijskog centra (USRC) 'Midhad Hujdur Hujka'.

Na dvodnevnom plesnom natjecanju, publika je mogla vidjeti razne plesne stilove i discipline različitih starosnih kategorija i nivoa uz stručno ocjenjivanje internacionalnih sudaca. Mostar je bio dvodnevni centar plesne umjetnosti, sporta i kulture, ali i najbolji pokazatelj kako je plesna umjetnost, na čelu s P.S. 'Mo-Stars', jedan od najboljih ambasadora kulture, obrazovanja i sporta u ovom gradu.

Prema riječima voditeljice Plesnog studija 'Mo Stars' Nataše Jekić, program je započeo svečanim defileom, a manifestacija je okupila više od 1700 plesača iz naše zemlje, Srbije, Makedonije, Crne Gore i Hrvatske.

Mo Stars Mediteran open dance

"Težimo da iz godine u godinu budemo što kvalitetniji u svakom smislu te riječi. Po kritikama publike, naših sudionika, gostiju iz drugih gradova i zemalja mislim da smo taj zadatak i uradili na najboljem mogućem nivou. Festival je trajao dva dana, samim tim morali smo jer Mostar nema sportske dvorane u infrastrukturalnom smislu da može podržati ovakav jedan projekt, pa smo festival morali održati u dva dana, imati dva defilea i dva svečana otvorenja, jer smo festival podijelili na dva dijela kada su u pitanju i plesni stilovi. 

Prvi dan je bila tzv. performing grupa plesova, dok je drugi dan bila, street, acro i  navijačka grupa plesova. Oba dana je sudilo po sedam sudaca. U naš grad sitlgo je više od 1700 sudionika iz 55 sportsko plesnih klubova i 35 gradova iz šest zemalja. Ove godine je bila znatno jača konkurencija, tako da je produženo I četvrtfinale, pa tek onda polufinalna i finalna igranja", rekla je Jekić za Radio gradska mreža (RGM).

Dodala je da su oba dana imali po 15-minutni show program koji su nazvali 'Najbolji od najboljih'. To su plesni parovi, grupe, različiti stilovi, koji su na ovogidišnjim, europskim i svjetskim plesnim natjecanjima osvojili najbolje plasmane.

Mo Stars Mediteran open dance

"Ovo je jedan projekt koji četiri godine za redom predstavlja jedno kvalitetno ambasadorstvo Mostara sa svih aspekata, i ekonomije i turizma i svih drugih aspekata koje se može polučiti. Nadamo se da će biti sve bolje i bolje idućih godina. Napravila sam jednu poruku uime P.S. 'Mo Stars' i Centra za kulturu Mostar, da ovom gradu ne samo 'Mo Stars-u' nego svim sportskim kolektivima hitno i prijeko potrebna sportska dvorana", poručila je Jekić.

Festival je organizirao P.S. 'Mo-Stars' uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša Hercegovačko – neretvanske županije (HNŽ, Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ, BH Telecoma, Sportskog saveza Grada Mostara, Centra za kulturu (CZ) Mostar i Grada Mostara. Medijski sponzor bio je i portal Hercegovina.info.