FOTO  SREDIŠTE PLESA Više od 1700 plesača iz regije pokazalo svoja umijeća na mostarskom parketu

SREDIŠTE PLESA Više od 1700 plesača iz regije pokazalo svoja umijeća na mostarskom parketu
Hercegovina.info

Proteklog vikenda veliki broj plesača i plesačica iz Bosne i Hercegovine, ali i regije sudjelovao je na plesnom natjecanju '4. Mo Stars Mediteran open dance' u organizaciji Plesnog studija (PS) 'Mo Stars' iz Mostara. Natjecanje je održano u dvorani Univerzitetsko - sportskog i rekreacijskog centra (USRC) 'Midhad Hujdur Hujka'.

Na dvodnevnom plesnom natjecanju, publika je mogla vidjeti razne plesne stilove i discipline različitih starosnih kategorija i nivoa uz stručno ocjenjivanje internacionalnih sudaca. Mostar je bio dvodnevni centar plesne umjetnosti, sporta i kulture, ali i najbolji pokazatelj kako je plesna umjetnost, na čelu s P.S. 'Mo-Stars', jedan od najboljih ambasadora kulture, obrazovanja i sporta u ovom gradu.

Prema riječima voditeljice Plesnog studija 'Mo Stars' Nataše Jekić, program je započeo svečanim defileom, a manifestacija je okupila više od 1700 plesača iz naše zemlje, Srbije, Makedonije, Crne Gore i Hrvatske.

"Težimo da iz godine u godinu budemo što kvalitetniji u svakom smislu te riječi. Po kritikama publike, naših sudionika, gostiju iz drugih gradova i zemalja mislim da smo taj zadatak i uradili na najboljem mogućem nivou. Festival je trajao dva dana, samim tim morali smo jer Mostar nema sportske dvorane u infrastrukturalnom smislu da može podržati ovakav jedan projekt, pa smo festival morali održati u dva dana, imati dva defilea i dva svečana otvorenja, jer smo festival podijelili na dva dijela kada su u pitanju i plesni stilovi. 

Prvi dan je bila tzv. performing grupa plesova, dok je drugi dan bila, street, acro i  navijačka grupa plesova. Oba dana je sudilo po sedam sudaca. U naš grad sitlgo je više od 1700 sudionika iz 55 sportsko plesnih klubova i 35 gradova iz šest zemalja. Ove godine je bila znatno jača konkurencija, tako da je produženo I četvrtfinale, pa tek onda polufinalna i finalna igranja", rekla je Jekić za Radio gradska mreža (RGM).

Dodala je da su oba dana imali po 15-minutni show program koji su nazvali 'Najbolji od najboljih'. To su plesni parovi, grupe, različiti stilovi, koji su na ovogidišnjim, europskim i svjetskim plesnim natjecanjima osvojili najbolje plasmane.

"Ovo je jedan projekt koji četiri godine za redom predstavlja jedno kvalitetno ambasadorstvo Mostara sa svih aspekata, i ekonomije i turizma i svih drugih aspekata koje se može polučiti. Nadamo se da će biti sve bolje i bolje idućih godina. Napravila sam jednu poruku uime P.S. 'Mo Stars' i Centra za kulturu Mostar, da ovom gradu ne samo 'Mo Stars-u' nego svim sportskim kolektivima hitno i prijeko potrebna sportska dvorana", poručila je Jekić.

Festival je organizirao P.S. 'Mo-Stars' uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša Hercegovačko – neretvanske županije (HNŽ, Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ, BH Telecoma, Sportskog saveza Grada Mostara, Centra za kulturu (CZ) Mostar i Grada Mostara. Medijski sponzor bio je i portal Hercegovina.info.