FOTO  SREDIŠTE MOSTARA Prvi sloj asfalta nagovijestio završetak radova

Radovi kod Doma zdravlja
Hercegovina.info

U jednom od prometnijih dijelova Mostara, već dva dana je ponovno zatvorena dionica ceste od Gimnazije do Doma zdravlja, a sve radi sanacije kolnika, te podzemnih instalacija koje su dotrajale.

Riječ je o raskrižju kod Doma zdravlja Mostar, te dijelu Liska (kneza Mihajla Viševića Humskog) ulice. Naime, u ovom dijelu grada izvode se radovi na rekonstrukciji starog odvodnog kanala koji vodi iz Doma zdravlja i ulijeva se na raskrižju na Bulevaru. Često je dolazilo do začepljenja odvoda, a i prilikom obilnijih kiša situacija se dodatno pogoršavala.

Postavljene su PP rebraste cijevi na dužini od 100 metara. Radove je izvelo poduzeće 'HP Investing' prema projektu J.P. 'Vodovod' d.o.o. Mostar, dok je nadzor izvršilo poduzeće Inpros d.o.o. Mostar. Vrijednost ugovora za radove iznosi 198 183 KM s PDV, a vrijednost ugovora za nadzor je u iznosu od 1398 KM s PDV. Oba ugovora se financiraju sredstvima Vlade FBiH.

Kako smo mogli vidjeti na mjestu događaja, danas (nedjelja 13.12.) se izvode radovi na postavljanju prvog sloja asfalta. Tijekom ponedjeljka bi se trebao parati stari asfalt, dok se tijekom utorka očekuje asfaltiranje u punoj širini od Doma zdravlja do Bulevara.