FOTO  'Sportska subota' na Trimuši okupila više od 200 djece i mladih sportaša

Sportska subota na Trimuši
Ivana Krezić

U sklopu projekta "Mostar prostori koji pokreću" udruga Zdrav život - KINEZIS s ciljem promocije Trimuše organizirala je "Sportsku subotu" kao sastavni dio Mostar Move Week-a 2024. 

Događaj na kojem je sudjelovalo više od 200 djece i mladih sportaša najbolje govori koliko je Trimuša atraktivna lokacija, ali i koliko sličnog sadržaja fali i treba mladima u Mostaru.  

Sportska subota na Trimuši

Program je podrazumijevao otvorene treninge mostarskih klubova na Trimuši: Atletski klub Sanus Motus, Škola Atletike Mostar, Ženski košarkaški klub Zrinjski2010, HKK Mostar, Univerzalna sportska škola Sport Talent i Biciklistički klub Mostar.

Pored sportskog programa djeca su se mogla upoznati i s radom Hercegovačke gorske službe spašavanja stanica Mostar, a za najmanje je pripremljen i zip line.

Sportska subota na Trimuši

Za osvježenje, okrepu i druženje bila je zadužena ekipa iz udruge za Down sindrom Mostar uz logističku potporu partnera "Prirodna voda Sara", Franck kava i Mesna industrija "Šišović".

Osnovna ideja svih aktivnosti koje provodimo na Trimuši je ukazati na sve blagodati koje ona pruža, ali i potencijale koje tek treba iskoristiti na dobrobit svih Mostarki i Mostaraca, poručio je Predsjednik udruge KINEZIS Franjo Lovrić. Lovrić nadodaje, kako je u zadnjih par godina inicijativa "Zajedno za Trimušu" i sam grad Mostar dosta učinili na ovom lokalitetu, ali i da su potrebna dodatna ulaganja kako bi se postignuti pomaci sačuvali od uništavanja. Lovrić smatra kako je preduvjet svih budućih aktivnosti da ovaj prostor zaživi, da ga Mostarke i Mostarci krenu koristiti u još većem postotku, i da će se paralelno s tim razvijati ideje sukladno potrebama korisnika od djece, sportaša, osoba s poteškoćama do starijih i umirovljenika. 

Sportska subota na Trimuši

Provedene Aktivnosti se realiziraju, zahvaljujući projektu Mostar - Prostori koji pokreću, a kojeg financira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva uz potporu i implementaciju lokalnih organizacija People in Need Bosnia and Herzegovina, NEŠTO VIŠE, Agencija lokalne demokratije Mostar, OKC Abrašević.