FOTO  Socijalni dan po šesti put u Mostaru

socijalni dan, Radmila Komadina

Oko 200 učenika iz 18 srednjih škola jedan dan će raditi u više od 40  institucija, firma i udruženje u gradu Mostaru.

Radmila Komadina, glavna savjetnica gradonačelnika Mostara pozdravila je sve učenike, te je istaknula kako je ova akcija vrlo važna za učenike i školstvo sveukupno.

Organizator mostarskog Socijalnog dana već šestu godinu  za redom je GRAD MOSTAR, a jutrošnjoj  svečanosti bio je nazočan i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, načelnik Odjela društvenih djelatnosti Božo Ćorić i šefica Službe za odgoj, obrazovanje, mlade i sport Senada Sadović.

SOCIJALNI DAN je u isto vrijeme organiziran u još 58 gradova iz cijele BiH, a ukupno će više od 1500 srednjoškolaca u više od 260 insititucija/firmi/organizacija imati priliku doživjeti prvo radno iskustvo.

Institucija, firma i udruženje i ove godine će otvoriti svoja vrata mladima na tzv. Socijalni dan. Najviše radnih mjesta osigurala je JP Elektroprivreda HZ HB i Federalni ministarstvo obrazovanja i nauke, a također moramo istaknuti i dugogodišnje partnere u projektu JU Narodna biblioteka - Odjel dječja biblioteka Mostar, Alfa Therm d.o.o., Hotel "Ero" d.o.o., "Libela" d.o.o. Mostar,  "Fortuna tours" d.o.o. Mostar, Dom zdravlja Mostar,  HT ERONET, BH Telecom, Ministarstvo građenja i prostornog uređenja HNK,  te još pet županijskih ministarstava i svih šest federalnih ministarstava  smještena u Mostaru.