FOTO  SLUŽBENO OTVOREN STUDENTSKI DOM "ANTALIJA" Novi najmoderniji smještaj za 180 studenata u Mostaru

Studenstki dom Antalija Mostar otvorenje
Hercegovina.info

Svečanom ceremonijom u krugu novoizgrađene zgrade u kampusu Univerziteta „Džemal Bijedić“, danas je i službeno otvoren Studentski dom „Antalija“ u Mostaru. Novi najmoderniji smještaj za studente nosi simboličan naziv u znak zahvalnosti za nesebičnu pomoć i podršku grada Antalije, kao glavnog financijera izgradnje studentskog doma, a studenti će njegova vrata moći otvoriti nakon sedam godina izgradnje.

Studenstki dom Antalija Mostar otvorenje

„Raduje nas što današnjim otvaranjem Studentskog doma 'Antalija' označavamo početak nove ere razvoja našeg Univerziteta i šire društvene zajednice, a što je rezultat predanog rada, planiranja, osiguranja sredstava, međusobnog razumijevanja i koordinacije svih onih koji su radili na ovom projektu“, kazala je Alana Huseinbegović, rektorica Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

Opremu za studentski dom osigurao je Savez općina turskoga svijeta, uređenje partera oko studentskoga doma financiralo je Gradsko vijeće Grada Mostara, a sredstva za završne radove osigurala je Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

„Studentski dom 'Antalija' može primiti 180 studenata. Ima i 22 apartmana koji su kvalitetno i moderno opremljeni, te studentsku ambulantu i psihološko savjetovalište. Cijena smještaja je 270 maraka za dvokrevetne sobe, donosno 370 maraka za jednokrevetne, s tim da studenti imaju pravo na subvencioniranje smještaja od županija iz kojih dolaze u iznosu od 220 do 230 maraka“, objasnila je Huseinbegović.

Studenstki dom Antalija Mostar otvorenje

Kako kaže, u okviru Doma radit će i restoran koji će nuditi hranu po pristupačnim cijenama, a prve studente primit će već s početkom nove akademske godine.

Zamjenik glavnog tajnika Metropolitanske općine Antalija Yasare Ergun kazao je kako im je bila čast doprinijeti izgradnji i opremanju ovog važnog objekta.

Studenstki dom Antalija Mostar otvorenje

„Važno je da gradu kao što je Mostar, a s kojim imamo velike i duge kako kulturološke i povijesne tako i bratske veze, poklonimo jedan ovakav objekt. Siguran sam da će se u skorije vrijeme naši doprinosi i veze u Mostaru i Univerzitetu udvostručiti, ako ne i utrostručiti“, naglasio je Ergun.

Ministar obrazovanja, znanosti, kulture i športa HNŽ-a Rašid Hadžović složio se sa sugovornicima o značaju Doma, čestitao je svim akterima koji su na bilo koji način sudjelovali u realizaciji ove ideje, a svim studentima poručio da uživaju u novim prostorima i da ih najbolje iskoriste.

Prema riječima sugovornika, važno je naglasiti da ovo nije samo zgrada sa betonskim zidovima i čeličnim konstrukcijama, nego mjesto koje će postati dom mnogim generacijama studenata, gdje će stvarati uspomene, prijateljstva, kao i njegovati raznolikosti mišljenja, kultura i iskustava, što našu zajednicu čini bogatijom i dinamičnijom.

Svečanosti su prisustvovale brojne zvanice među kojima su se našli i Sadik Babur Girgin, ambasador Republike Turske u BiH, Jašar Ergun, generalni konzul Republike Turske, članice i članovi delegacije Metropolitanske općine Antalija, Adnan Faladžić, ministar finacija HNŽ, Salem Marić, predsjedatelj Gradskog vijeća Grada Mostara i mnogi drugi.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.