Slijedi poskupljenje u mostarskim vrtićima

djeca, djeciji vrtic, djeca, obitelj, djeca, djeca, smijeh, biseri, djetinjstvo, sjećanje, prisjećanje
Mostarci će nakon toga godišnje i preko 100 maraka više izdvajati za odlazak mališana u vrtić, doznaje se od Danijele Kegelj, ravnateljice ustanove Dječji vrtići u Mostaru.

- Cijene korištenja usluga i boravka djece u gradskim vrtićima još uvijek su iste, ali prema prijedlogu proračuna grada Mostara izgleda da će biti povišene, kazala je Kegeljeva.

Kao glavni razlog navodi činjenicu da se u razdoblju od protekle tri godine cijene korištenja vrtića nisu nikako mijenjale, premda se konstantno bilježio značajan rast ekonomskih cijena. Prema informacijama kojima raspolaže, Kegelj smatra da  novoformirane cijene ne bi smjele biti povećane za više od deset maraka mjesečno. No, iako će porast cijena većini roditelja biti neugodno iznenađenje, ona smatra da to neće biti razlog za manji broj polaznika.

U dosadašnjim cijenama koje su formirane prema uzrasnim kategorijama, za program jaslica trebalo je izdvojiti 170 maraka, za cjelodnevni boravak 140, a poludnevni 100 maraka te za  program igraonice 40 maraka. Tim cijenama su se punili svi kapaciteti gradskih vrtića i uvijek se tražilo mjesto više, jer kako Kegelj ističe, zbog velikog zanimanja i potreba građana, uvijek je postojao problem čekanja za upis.

Inače, gradski vrtići djeluju u  pet jedinica, a to su “Radobolja”, “Sunce” , “Kuća od kamena”, “Zvončići” i novootvorena “Mrvica”. Trenutačno je upisano 420 djece iz svih kategorija, čime još nisu zadovoljiti sve potrebe građana, jer je konstantno postojao popis čekanja za upise.

- Najviše se do sada čekalo na program jaslica, koji je i najzahtjevniji, a provodio se samo u “Radobolji” i u “Suncu”, kazala je Kegelj, izrazivši nadu da će početak djelovanja spomenutog vrtića “Mrvica”, koji će raspolagati sa svim programima, zadovoljiti potrebe građana te da će konačno nestati popisi čekanja za upise.

Dnevni list