FOTO  SLAVLJE U MOSTARU Nagrađeni najbolji likovni radovi osnovaca iz HNŽ

Osnovci likovni radovi Yunus Emre
Hercegovina.info

U Institutu 'Yunus Emre' u Mostaru održana je svečanost gdje su nagrađeni najbolji likovni radovi osnovaca sa područja Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ). Tema je bila 'Osmanska arhitektura u BiH'.

Vrlo šaroliki objekti su prevladavali na crtežima učenika iz 12 osnovnih škola. Isticali su se Stari most u Mostaru, ćuprija u Konjicu, Sebilj u Sarajevu, te brojni drugi objekti.

Na natječaj je pristiglo 85 radova, a odabrano je 10 najboljih koji su nagrađeni dok su svi radovi bili izloženi tijekom programa.

Tijekom programa prisutnima su se obratili direktor Instituta 'Yunus Emre' Mostar Yunus Dilber, direktorica Pedagoškog zavoda Mostar Enisa Gološ, uime konzulata Republike Turske u Mostaru Gamze Algün, ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ Rašid Hadžović.

U glazbenom dijelu programa nastupili su polaznici škole gitare 'Galeb' iz Jablanice.

10. mjesto osvojila je Asja Alić (Druga osnovna škola Konjic), deveto mjesto osvojila je Nadia Ćorajević (O.Š. Zalik, Mostar), na osmom mjestu je Asija Taslaman (O.Š. 'Mujaga Komadina', Mostar), Asja Koso (O.Š. Vrapčići) je zauzela sedmo mjesto, šesti je Adis Pinjić (O.Š. 'Suljo Čilić', Jablanica).

Peto mjesto osvojila je Dalila Repeša (O.Š. Zalik, Mostar, područno odjeljenje Gubavica), četvrta je Merjem Gagula (O.Š. Čelebići), treći je bio Faris Begić (O.Š. 'Suljo Čilić', Jablanica), dok je prvo mjesto pripalo Iman Gološ (O.Š. Blagaj). Svi navedeni su dobili prigodne nagrade, dok su nešto vrijednije poklone dobili učenici koji su zauzeli prva tri mjesta.