Slavica Juka na liječenju u Mostaru nakon što je doživjela tešku nesreću

Slavica Juka, maglaj, teška prometna nesreća
...kod Maglaja kada se svojim džipom Tiguan zabila u automobil Mercedes žepačkog prijevoznika Ilije Ivešića, te je završila u bolnici s prijelomima rebara, ključne kosti, kuka, nadlaktice...

Prebačena u Mostar
Nakon frontalnog sudara dvaju automobila, u pomoć su joj priskočili prolaznici koji su je izvukli iz džipa, te je najprije prevezena u zeničku bolnicu, da bi je, nakon noći provedene na intenzivnoj njezi u Zenici, jučer ujutro prebacili na daljnje liječenje u Sveučilišni klinički centar u Mostaru, gdje radi njezin sin Kristijan, poznati ortoped.

Iz zeničkog Županijskog tužiteljstva su nam potvrdili kako Slavica Juka, na svu sreću, nije u životnoj opasnosti.

Prema neslužbenim pričama koje su jučer kolale gradom, Juka se kobnog dana vraćala s predavanja u Orašju, da bi kod Maglaja iznenada izgubila kontrolu i prešla na tuđi dio ceste upravo kada joj je ususret naišao Ivešićev Mercedes.

Ivešić je jučer za Dnevni list rekao kako je i on bio ošamućen nakon sudara, i samo je vidio kako prolaznici izvlače bivšu dekanicu iz automobila, te da joj on nije stigao pomoći.

Na upit kako je došlo do nesreće, on je odgovorio kako se vozio cestom između dvaju tunela kada je ugledao Jukin džip kako prelazi na njegovu stranu ceste.

"Ja sam se vozio, izlazio sam iz jednog tunela, ima prvo jedan veliki tunel, pa onaj mali, ja u tom trenutku vidim džip odjednom pređe na moju stranu. Čujte, ja vozim već 30 godina, odmah sam pošao bježati ustranu, ali vidim ona još ide prema meni, ja sam tada zakočio i uslijedio je jak udar", prepričao nam je Ivešić, dodavši kako je on ostao za volanom, dok je Juka ostala zarobljena u svom džipu.

Uzrok nije brzina
"Ovaj čitav prednji kraj mog Mercedesa se skršio. Ja sam se nekako izvukao od volana, uspio sam izaći. Nisam mogao niti doći do nje, pomoći joj, već su se strčali ljudi, prolaznici, izvukli su je iz džipa, vidio sam da je imala puno lomova", rekao nam je ovaj prijevoznik iz Žepča, koji nam se tijekom jučerašnjeg razgovora tek požalio kako ga rebra još bole.

Kaže da ne zna zašto je Juka izgubila kontrolu, ne zna je li joj možda pozlilo, ili je u pitanju umor, ali je rekao kako bivša dekanica nije brzo vozila. "Nije ona brzo vozila, nisam ni ja, da je ona brzo vozila, oboje bi poginuli. Ne znam što se dogodilo, nije tu niti klizavo", dodao je Ivešić, rekavši kako je odmah nakon sudara išao vaditi krv i dati nalaze. Za nadati je da će bivša mostarska dekanica uspješno oporaviti od teških ozljeda, a jučer se tek moglo čuti da je bila svjesna nakon sudara.

Dnevni list