SKB MOSTAR Besplatni pregledi i mjerenje očnog tlaka, bez narudžbe i uputnice

SKB MOSTAR Besplatni pregledi i mjerenje očnog tlaka, bez narudžbe i uputnice
Ilustracija

Već osmu godinu zaredom, Klinika za očne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar će sudjelovati u obilježavanju Svjetskog tjedna glaukoma koji se obilježava od 8. do 14. ožujka 2020.

U srijedu, 11. ožujka od 9.00 do 13.00 sati u kabinetu za glaukom Klinike za očne bolesti SKB Mostar (prizemlje glavnog medicinskog objekta na Bijelom Brijegu) biti će omogućeni besplatni pregledi i mjerenje očnog tlaka, bez narudžbe i uputnice, za sve koji to žele.

Glaukom ili kako se često naziva "povišen očni tlak" vrlo je česta očna bolest koja predstavlja jedan od vodećih uzroka sljepoće u svijetu i kod nas.

Pacijenti često ne znaju da imaju glaukom jer je to bolest bez simptoma, a pravovremenim otkrivanjem bolesti mogu se spriječiti nesagledive posljedice. Glaukom je jedna od najbolje istraženih bolesti oka, ali još uvijek i jedna od najopasnijih. Danas se glaukom može pravovremeno dijagnosticirati i uspješno liječiti, stoga je rano otkrivanje jako bitno, kako bi se spriječio gubitak vida, podsjećaju iz Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru.