FOTO  SARTR s predstavom Bolero na maloj sceni HNK u subotu 18.10.2014. u 20 sati

bolero

Eksperimentalnu predstavu “Bolero” su razvili i u njoj igraju: Michael Pinchbeck (Nottingham), Vera Molitor (Berlin), Ollie Smith (Nottingham), Benjamin Bajramović, Jasenko Pašić i Amila Terzimehić (Sarajevo). Francuski kompozitor Maurice Ravel je 1928. godine u Parizu napisao orkestarsko djelo “Bolero”. 1984. godine britanski olimpijci u umjetničkom klizanju Jayne Torvill i Christopher Dean su izveli svoju točku plešući uz Bolero na Zimskim olimpijskim igrama u Sarajevu.

Jayne i Christopher su upravo u Sarajevu postali klizački par koji je dobio najveće ocjene u povijesti umjetničkog klizanja. Osam godina kasnije sportska dvorana u kojoj su nastupali je granatirana. Radeći sa glazbom kao mostom koji povezuje ove dvije priče, autor predstave Michael Pinchbeck polazi na put od Pariza do Sarajeva, od 1928. do 1984., od Zimskih olimpijskih igara do bosanskog rata. “Bolero” istražuje stvaranje glazbe i stvaranje povijesti uz tu glazbu, s osvrtom na to kako je u Sarajevu olimpijska slava nekoliko godina kasnije prekrivena krvlju. Prije Mostara, predstava je prikazana u Sarajevu, Zenici i Tuzli.

Za ovu predstavu predviđena je jedinstvena cijena ulaznica od 5 KM a mogu se rezervirati na broj telefona 063 317 348, putem inboxa na Facebook stranici te mailom na [email protected] Ulaznice se mogu kupiti i na blagajni kazališta radnim danom do 15 sati i dva sata prije početka predstave.