Sada se traži rješenje u otvaranju novog odlagališta

komos, Mostar, Emir Džubur, gradsko komunalno poduzeće, uborak, Ljubo Bešlić, odlagalište smeća, Smeće, Mostar, zapadno-hercegovačka županija, odlagalište smeća, Smeće, odvoz smeća, odlagalište smeća, jp uborak, deblokada, uborak, jp uborak, odvoz smeća, odlagalište smeća, divlje odlagalište smeća

No, od dogovora, kako doznaje Dnevni list , nema ništa jer nije tajna da novo odlagalište još uvijek nema dozvolu za rad i ne može je ostaviti zbog tužbi bivših dioničara. Otpad se po gradu još uvijek gomila, a čini se da će tako ostati do daljnjega jer cijeli slučaj nije riješila niti policija.

Nema rješenja

Naime, ni četiri dana nakon što su komunalni inspektori Službe za inspekcijske poslove Grada Mostara, u predmetu nadzora sakupljanja, odvoza i postupanja s komunalnim otpadom izdali rješenje kojim se nalaže JP Uborak i direktoru Hasanu Stupcu da se izvrši i osigura nesmetano odlaganje komunalnog otpada na odlagalište, to još uvijek nije učinjeno.

- Dobio sam obavijest od direktora JP Uborak Hasana Stupca da je voljan izići u susret te riješiti problem. On je i sam poduzeo mjere te kontaktirao policiju po tom slučaju, kazao je Hilmo Đidelija, šef Službe za inspekcijske poslove Grada Mostara. No, direktor JP Uborak Hasan Stupac navodi kako su službenici PU Mostar došli na lice mjesta te napravili očevid, ali da automobili JP Komos još uvijek nisu deblokirali odlagalište otpada te da se ono još uvijek ne može odvoziti.

- Meni se izdalo rješenje da sam dužan nesmetano vršiti odlaganje otpada na odlagalište. O svemu sam obavijestio policiju koja je izišla na lice mjesta te je policija napravila očevid, ali još ništa nije riješeno, naveo je Stupac.
Svi ovi problemi mogli bi uzrokovati velike nevolje, jer otpad u gradu još uvijek miruje, odnosno ne odvozi se jer se do rješenja nije došlo. Djelatnici Komosa već su 14 dana u generalnom štrajku i ne odustaju do daljnjega, odnosno dok se ne podmire njihove obveze koje su im dužni isplatiti.
- Stanje je i dalje jednako i naši djelatnici još se uvijek nalaze na ulazu na

odlagalište Uborak kamo planiraju ostati do daljnjega, potvrdio je još jednom Emir Džubur, predsjednik Sindikata Komosa.

Nastavak štrajka

Kada će netko od nadležnih tijela reagirati na ovaj problem koji je sve veći, zbog otpada u gradu i neodvoženja istog, za sada nitko ne želi komentirati. Također nije poznato gdje se odvozi dio otpada iz grada Mostara te što će biti s novim odlagalištem koji bi u cijelom ovom slučaju barem malo mogao popraviti sadašnje kaotično stanje koje vlada na ulicama grada, a o kojem nitko ne brine.