FOTO  Repriza studentske predstave Bo®ba

studentski zbor

... studenti Sveučilišnog teatra ponovno će izvesti predstavu naziva „Bo(R)ba", koja će se održati u Narodnom pozorištu Mostar u petak, 29. lipnja 2018. s početkom u 20 sati.

„Borba" je autorsko djelo mostarske studentice Nine Lončar, čiju režiju istoimena studentica potpisuje zajedno s Ivom Čarapinom, predstava je u kojoj nastupaju studenti Sveučilišta u Mostaru.

Predstava dvojakog naziva „Bo(R)ba", odnosno „Boba" smještena je u modernom svakodnevnom životu koji čine dvije obitelji koje nastoje prikazati međusobne rodbinske odnose, kao i skupina studenata na fakultetu studenskog grada Mostara. Na koji način disfunkcionalnost obitelji ostavlja tragove na generacijama iza sebe svojim neobičnim tradicionalnim istupima nepojmljivim za 21. stoljeće, prikazat će upravo jedan dio ove pouče priče o odgoju.

S druge strane, radnja se paralelno vrši na odsjeku književnosti prilikom čega glumci imaju jasan zadatak - pokazati mostarskoj publici realnost studija u moderno doba, iznijeti na vidjelo spletke koje se tamo kriju utjelovljavajući zorno sliku studenata raznih karaktera. Kojim se sve to metodoma služe studenti kako bi došli do diplome, imat ćete priliku vidjeti u predstavi neočekivanih raspleta čiji je ulaz slobodan i otvoren za sve generacije.

Predstava će utjeloviti glumu, ples i pjesmu koju izvodi 18 studenata sa Sveučilišta u Mostaru.
Režija: Nina Lončar & Ivo Čarapina
Scenarij: Nina Lončar
Glumci: Tea Pandža, Ivan Prskalo, Ana Dragozet, Ivo Čarapina, Grgur Ćorić, Antonija Kolakušić, Ivo Marijan Planinić, Matea Vladić, Nina Lončar, Kristina Katić, Božana Martić, Ilija Čović, Kristina Ivanković, Mirko Ćutuk, Danea Buhovac, Ružica Jozipović i Ivan Ivančić.

Glazbena i vokalna pratnja: Antonia Ivančić