FOTO  Repertoar HNK Mostar za siječanj 2016

sve o ženama
Četvrtak i petak, 14. i 15. 01.2016. u 20 sati
Predstava „Vanja i Sonja i Maša i još jedan"

Autor: Christopher Durang
Redateljica: Nina Kleflin
Igraju: Sanda Krgo Soldo, Jelena Kordić Kuret, Velimir Pšeničnik Njirić, Ivan Skoko, Tina Laco

Brat Vanja i sestra Sonja uživaju u svom nezanimljivom ali stabilnom životu. Sve se uzburkava kad se njihova sestra Maša, filmska zvijezda izblijedjele slave, vraća u njihov mirni seoski dom. Dolazi sa naočitim i znatno mlađim muškarcem po imenu Špicko, njenim novim ljubavnikom. Komedija je to u kojoj se američki autor osvrće na klasično djelo Čehova „Tri sestre" i pokušava odgovoriti na pitanje je li moguće dostojanstveno stariti u vrijeme selfija i Twittera?

Petak , 22.01.2016. u 20 sati
Predstava „Ljepotica iz Leenanea"

Autor: Martin McDonagh
Redatelj: Segor Hadžagić
Igraju: Jelena Kordić Kuret, Sanda Krgo Soldo, Robert Pehar i Bojan Beribaka

Ljepotica iz Leenanea je crna komedija s elementima melodrame i horora, koja tematizira odnos usidjelice Maureen i njezine majke Mag koje žive na brdu u malom mjestu Leenaneu, na zapadu Irske u okrugu Galway, tamo gdje je mnoga ljeta kao dječak znao provoditi i sam autor - Martin McDonagh. U toj irskoj provinciji svatko zna sve o svakome, ali neke su tajne ipak dobro čuvane. Svakodnevicu McDonaghovih dama sastavljenu od redovitih svađa potpuno preokrene neočekivani dolazak nekadašnjeg prijatelja koji se zaljubi u Maureen.
Martin McDonagh u ovoj priči kroz odnos majke i kćeri uspjeva prikazati sve objektivne i subjektivne okolnosti promašenog i nedosanjanog sna, osobnog, socijalnog i nacionalnog.

Srijeda, 27. 01.2016. u 20 sati
Predstava „Sve o ženama"

Autor: Miro Gavran
Redatelj: Robert Raponja
Igraju: Jelena Kordić Kuret, Nikolina Marić i Angela Bulum

Predstava „Sve o ženama" vodi nas kroz pet različitih priča iz svakodnevnog života koje razumiju sve žene na svijetu. Vještim preplitanjem komedije i drame priča nam o prijateljstvu, karijeri,ljubavi, djetinjstvu i starosti. Dvije sestre u svađi zbog jednog muškarca u kojega su obje bile zaljubljene, druge dvije žene povezane velikim prijateljstvom koje je ušlo u krizu zbog upada u njihov život treće žene, tri tajnice koje rade u istom poduzeću, tri djevojčice koje polaze isti vrtić, tri starije žene zajedno u istom domu.
Dođite i pogledajte vještu i brzu transformaciju tri glumice u petnaest likova kroz niz komičnih obrata.

Četvrtak, 28.01.2016. u 20 sati
Predstava „Brat magarac"

Autor: Rene Medvešek
Redatelj: Lawrence Kiiru
Igraju: Robert Pehar, Sanda Krgo Soldo, Jelena Kordić Kuret, Velimir Pšeničnik Njirić, Nikolina Marić, Bojan Beribaka, Ivan Skoko, Anja Rikalo, Miro Barnjak, Anto Bralo i Marijo Bevanda.

Praizvedena prije petnaest godina u Zagrebačkom kazalištu mladih, predstava je polučila ogroman uspjeh, o kojemu je nepodijeljeno svjedočilo zanimanje publike i kritike.
Predstava „Brat magarac" u izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru donosi optimizam i radost onako kako je sveti Franjo širio oko sebe za vrijeme svog ovozemaljskog života. "Bratom magarcem" sveti Franjo je nazivao svoje tijelo na kojemu je putovao do sestre Smrti. Kroz predstavu ćemo upoznati likove iz njegovog života: njegove roditelje, prijatelje, svetu Klaru, biskupa, papu i turskog sultana. Slika je to jednog dalekog, prošlog svijeta toliko sličnog ovom današnjem i jednog života koji je obilježio buduća stoljeća.