RED BULL CLIFF DIVING Iffland nepobjediva kod žena, a kod muškaraca uslijedilo iznenađenje

Red Bull skokovi 2022 žene
Screenshot

Mostar je bio domaćin sedmog Red Bull cliff diving natjecanja na kojem su pobjedu odnijeli Rhiannan Iffland u ženskoj konkurenciji, te Constantin Popovici u muškoj konkurenciji.

Skakači i skakačice su danas izveli dvije finalne serije skokova. U završnici su se izvodili skokovi po slobodnom izboru, bez ograničenja koeficijenta težine, koji uz dobre ocjene donose veliki broj bodova.

Red Bull skokovi 2022 žene

Inače, na skokovima u Mostaru je nastupilo 12 skakača i 12 skakačica. Žene su skakale s visine od 21 metar, a muškarci s visine od 27 metara. Također, troje skakača je debitiralo sa skakaonice na Starom mostu, a to su Amerikanci James Lichtenstein i Susanna Fish te neovisna natjecateljica Leila Saliamova.

Današnje skokove otvorila je izvedba Bože Vreće koji je otpjevao pjesmu Alekse Šantića 'Što te nema'. Inače, u okviru Red Bull cliff diving natjecanja, sinoć je na pet lokacija upriličena glazba uživo, odnosno koncerti. Također i večeras će na nekoliko lokacija biti održani koncerti, a nastupit će New Primitives Band u 'Old Crew Pubu', ispred Hamam muzeja nastupaju Noa i Helem Nejse, u 'Bijelom Baru' je Sandi Duraković bend, a za kraj večeri slijedi Red Bull Cliff Diving After Party u 'Alibabi'.

Naredna stanica Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2022 je Sisikon (Švicarska) za dva tjedna, a novi šampioni bit će okrunjeni na završnici sezone u Sydneyu (Australija) 15. listopada.