FOTO  RADOVI Završeno asfaltiranje Avenije u punom obimu

Radovi asfaltiranje Avenija
Hercegovina.info

Tijekom četvrtka i petka odrađeni su i završni radovi na postavljanju drugog sloja asfalta u ulici kralja Tomislava, odnosno mostarskoj Aveniji.

Prije nekoliko mjeseci se krenulo sa rekonstrukcijom ulice koja ima četiri prometna traka (po dva u oba smjera), a radilo se na postavljanju kolektorskih konstrukcija, te kanalizacijskoj i vodovodnoj mreži.

Stari asfalt je zamijenjen novim u cijeloj dužini od vrha Avenije do starog Veležovog igrališta, odnosno do raskrižja kod zgrade 'Spajalica'. Također postavljeni su i novi ivičnjaci. Ostalo je još da se postavi horizontalna i vertikalna signalizacija na potezu Strelčevina - 'Spajalica'.

Radove su izveli radnici 'HP Investing', te radnici Vodovoda. Bitno je spomenuti da za sada u tom dijelu grada nisu postavljeni usporivači vožnje, odnosno tzv. 'ležeći policajci', a koji su prije rekonstrukcije bili na lokalitetu kod srednje Ekonomske škole s jedne i Osnovne škole 'Petar Bakula', te Gimnazije 'fra Grgo Martić' s druge strane. Također usporivači vožnje su bili i na starom Veležovom.

Kod srednje Građevinske škole postoji radar za mjerenje prekoračenja brzine, te dodatna kamera koja policiji omogućava registriranje prekršaja. U ostatku ove ulice, od 'Mostarke' dalje prema ili od vrha Avenije, te od ili prema starom Veležovom igralištu za sada nema tzv. 'ležećih policajaca'. Hoće li ih ponovno postaviti, ostaje da se vidi.