PRVENSTVO FBIH Vakufljani najbolji na natjecanju u Mostaru

Musicarenje 2021 fly fishing buna
USR Neretva 1933

Prvenstvo Federacije BiH u fly-fishingu (mušičarenju) je održano u nedjelju 20.6. na rijeci Buni u Blagaju, a domaćin natjecanj je bilo Udruženje sportskih ribolovaca (USR) 'Neretva 1933' Mostar, koje je korisnik ribolovnog prava na području Grada Mostara.

U prekrasnom ambijentu rijeke Bune na Prvenstvu su sudjelovala sportsko-ribolovna udruženja i članovi udruženja iz cijele Federacije BiH, a natjecali su se seniori ekipno i pojedinačno, u jednom danu, u tri podijeljena sektora, po 2 sata. Federalno prvenstvo se prvi put u svojoj povijesti organizira na vodama rijeke Bune. 

Organizacijom ovog Prvenstva, rijeka Buna i Blagaj su bili centar okupljanja sportskih ribolovaca i ljubitelja ovog sporta. Kod seniora 3. mjesto zauzela je ekipa SRD Novi Travnik, 2. mjesto ekipa SRD 'Vrbas' Gornji Vakuf, dok je 1. mjesto osvojila ekipa SRD 'Vrbas' iz Donjeg Vakufa.

Musicarenje 2021 fly fishing buna

U generalnom plasmanu pojedinačno kod seniora poredak je bio sljedeći: 3. mjesto osvojio je Muamer Dautbegović iz Donjeg Vakufa, 2. mjesto pripalo je Enesu Šišiću iz Gornjeg Vakufa, dok je 1. mjesto osvojio Goran Vajzović iz Konjica.

Dodjela nagrada i zajednička večera organizirana je u hotelu 'Ada' u Blagaju. Almedin Kolonić, koji je na ovom natjecanju bio u svojstvu komesara izjavio je 'da su tijekom dana bile izuzetno visoke temperature, ali su natjecatelji to dobro podnijeli, trudili su se i za to je svakako uslijedio rezultat i uspjeh'.

Državni sudac u sportskom ribolovu Zijad Sinanović istaknuo je 'kako je natjecanje proteklo fer i korektno, te da nema primjedbi na tok natjecanja. Posebno bih pohvalio domaćine natjecanja od samog početka, znači od prijema svih natjecatelja ovdje, pa do svih ostalih aktivnosti'.

Musicarenje 2021 fly fishing buna

Predsjednik natjecateljske komisijeIvica Tomičić, posebno 'se zahvalio natjecateljima jer su iznijeli ovaj teret po veoma nezgodnom vremenu za natjecanje, izuzetno visoke temperature, zahvalio se natjecateljima na fer natjecanju, a naročito domaćinu Udruženju sportskih ribolovaca  'Neretva 1933' na odličnoj organizaciji događaja i prijemu sudionika'.

Predsjednik Uduženja sportskih ribolovaca 'Neretva 1933' Mostar Safet Čano dodao je 'da fly-fisihing ili mušičarenje predstavlja nevjerojatan resurs za razvoj sportskog ribolova u Gradu Mostaru. Organizacija federalnog Prvenstva je bila odlična prilika USR 'Neretva 1933' i natjecateljima iz cijele Federacije BiH za razmjenu iskustava.

Musicarenje 2021 fly fishing buna

Također još jadnaput koristimo priliku da ukažemo na važnost autohtone mehkousne pastrmke, čije očuvanje predstavlja prioritet u radu našeg Udruženja. Isto tako, ovakva natjecanja su prilika da pokažemo prirodne ljepote kojima raspolaže naša država. Ujedno se u ime domaćina zahvaljujem svim natjecateljima i sucima, kao i svojim članovima koji su doprinijeli organizaciji ovog Prvenstva', navedeno je u priopćenju iz tog udruženja.