PROSTORI KOJI POKREĆU Iskoristite priliku i glasujte za uređenje prostora u kojem živite

Prostori koji pokreću 2022 druženje
Hercegovina.info

U okviru projekta 'Mostar – prostori koji pokreću' poboljšavat će se funkcionalnost javnih prostora u Mostaru za dobrobit građana, a vi imate priliku utjecati na odluku na kojim prostorima će se intervenirati tijekom projekta.

Tako je proteklih dana održano još jedno druženje partnera koji sudjeluju u ovom projektu, institucija, organizacija i udruga koje su aplicirale ili će aplicirati za određene intervencije u javnom otvorenom ili zatvorenom prostoru, te predstavnika medija.

Prostori koji pokreću 2022 druženje

Također i stanovnici Mostara su predlagali pojedine lokacije gdje su uvidjeli da bi bilo potrebno provesti određene intervencije poput uređenja okoliša, omogućavanje pristupa invalidnim osobama i sl., odnosno predložena je ukupno 71 lokacija.

Građani se također mogu uključiti i glasovati za određenu intervenciju, odnosno svojim glasovima pridonijeti da upravo ta intervencija ili lokacija dobije potrebna sredstva kako bi se sve realiziralo. Glasovanje traje do 4. rujna ove godine, a to možete učiniti ovdje.

Prostori koji pokreću 2022 druženje

Nakon analize rezultata vašeg glasovanja, bit će odabrane finalne intervencije za implementaciju, na osnovu sljedećih kriterija: najveći broj glasova u anketi, usklađenost sa projektnim prioritetima, proračunskim mogućnostima i vremenskim okvirom i administrativno-tehničkom izvodljivosti.

Intervencije će biti rasprostranjene na prostoru cijelog grada Mostara. Projektni prioriteti su sljedeće kategorije korisnika javnih prostora: djeca, mladi, žene, osobe treće dobi i osobe sa invaliditetom.