Mostar - Promovirano 11 doktora znanosti i jedan professor emeritus

“Promocija doktora znanosti svečan je i uzvišen događaj na Sveučilištu, a uručenje diploma doktora simbol je nagrade za rad, samoprijekor, odricanje, ali i znanstvene ambicije, rezultate znanstvenog rada i postignuća, koja proizlaze iz ljubavi za znanjem i znanstvenom istinom”, tom prigodom kazao je rektor prof. dr. sc. Vlado Majstorović.

 

 

 

 

 

 

Temelj Sveučilišta

Ponosan jučerašnjom promocijom rektor Majstorović kazao je kako su promovirani doktori znanosti  temelj još snažnijeg Sveučilišta u Mostaru, kao jedine visokoobrazovne ustanove na hrvatskom jeziku u BiH, koju treba razvijati u središte stjecanja i prenošenja znanja, te glavnog pokretača društvenog, kulturnog, gospodarskog razvoja u regiji. Iako je najsvečaniji čin dodjela diploma, Majstorović je podsjetio kako doktorska diploma nije samo ponos, čast ili dokument kojim se stječu hvale, koristi i pozicija u društvu.
“Biti doktorom znanosti znači ponajprije prihvaćanje nove, velike iznimne i trajne društvene odgovornosti, prihvaćanje djelovanja i života s odgovornošću u sagledavanju, poboljšanju i prenošenje znanja i znanstvene istine u službi općeg dobra i bolje budućnosti”, istaknuo je Majstorović.

Zasluge za rad

Stoga je rektor  Majstorović uvjeren kako će se  promovirani doktori znanosti znati suočiti i nositi s takvim zadaćama te dati svoj prinos daljnjem razvoju Sveučilišta u Mostaru  i društva u cjelini. Čestitajući što su  se uspjeli uzdignuti na ovaj visoki akademski stupanj, zaželio je sve najbolje u istraživačkom i drugom visoko odgovornom djelovanju, poput prof. dr. Bože Žepića, kojem je za rad i prinos  dodijeljeno počasno zvanje professora emeritusa.

dnevni list                                                                                                 

piše: Željko