PRIGRADSKA NASELJA Djeca uređivala okoliš i posadili sadnice

Uređenje okoliša Blagaj
Eko hub Blagaj

Eko HUB Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub 'Novi Val' kao i J.U. Osnovna škola Gnojnice, održali su akciju uređenja i pošumljavanja sa lokalnom zajednicom Blagaj, 20.11.2021. Akcija uređenja i pošumljavanja počela je sa skupljanjem sudionika ispod Starog grada u Blagaju.

J.U. Osnovna škola Gnojnice su dio projekta 'Misli o prirodi!' kao Eko škola gdje su za ovaj događaj posadili 21 sadnicu na području Starog grada Blagaj i sudjelovali u akciji uređenja sa Eko HUB-om Blagaj. J.U. Osnovna škola Blagaj također je sudjelovala u ovim akcijama kao dio projekta 'Misli o prirodi!' koja je također Eko škola.

Uređenje okoliša Blagaj

Tijekom ove akcije posađen je 21 čempres koje je osigurala J.U. Osnovna škola Gnojnice, a skupljeno je i sedam vreća otpada.

"Akcija uređenja sa ovim školama prošla je jako uspješno, drago nam je da se škole uključuju u očuvanje okoliša, jer je jako bitno da djecu učimo o vrijednostima koje imamo i educiramo ih o važnosti okoliša za život", rekla je Emina Lulić (Eko HUB Blagaj). Svi sudionici su dobili potrebnu opremu za ovu akciju, kao hranu i osvježenje.

Uređenje okoliša Blagaj

Eko HUB Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub 'Novi Val' Blagaj, pokrenut je u sklopu projekta 'Misli o prirodi!' koji implementira Centar za promociju civilnog društva, a financijski podržava Švedska, navedeno je u priopćenju.