Preminuo Austrijanac koji je na samrti poželio poduprijeti rad vrtića 'Sunčani most' u Mostaru

osmrtnica

Gospodin Kurt Wild je decenijama bio prijatelj austrijske socijalne neprofitne organizacije ''Diakoniewerk'', koja je u poratnom Mostaru, 2002. godine, osnovala ovaj multietnički inkluzivni vrtić, s ciljem da doprinese pomirenju među građanima Mostara, ali i da unaprijedi brigu o djeci s teškoćama u razvoju.

Kao dugogodišnji član Rotary Cluba Linz 1920 i kao bivši guverner RC, gospodin Kurt Wild je posredovao između RC Mostar i Roraty International, te na taj način pružio podršku osnivanju ovog vrtića. Zahvaljujući posvećenosti i posredovanju gospodina Kurta Wilda, Rotary International je nekoliko puta obezbjedio financiranje ovog projekta, pružajući dugoročnu financijsku podršku.

Osoblje vrtića imalo je čast upoznati ovog vedrog, plemenitog čovjeka i ugostiti ga u vrtiću u Mostaru, prilikom nekoliko njegovih službenih posjeta, ali i samoinicijativnih, privatnih posjeta vrtiću. Za vrijeme dugogodišnje suradnje stvorila se duboka emotivna povezanost između ovog čovjeka i vrtića ''Sunčani most''. Zadnji susret upriličen je 2016. godine.

Za svoju posvećenost, gospodin Kurt Wild je proglašen počasnim članom RC Mostar, a u ''Diakoniewerk''-u je odlikovan posebnim odlikovanjem, ''Zlatnom značkom''.
Gospodin Kurt Wild je, osim ovog vrtića u Mostaru, posredovao i prilikom pokretanja ''Dikoniewerk'' radionice za osobe s intelektualnim teškoćama u Sibiu (Rumunjska).
Po njegovoj osobnoj procjeni, srce mu je bilo posebno privrženo vrtiću u Mostaru, te je u posljednjim trenucima svog života odlučio poduprijeti nastavak rada ovog vrtića.
Gospodin Kurt Wild preminuo je 15.1.2019. godine a posljednji ispraćaj bit će organiziran u Austriji, 9.2.2019. godine.

Umjesto svijeća i cvijeća na sahrani, ljudi koji dođu na ispraćaj pozvani su da uplate donaciju za nastavak rada Multietničkog inkluzivnog vrtića ''Sunčani most'' u Mostaru.
Duboko dirnuti ovom gestom, obitelji izražavamo najiskreniju sućut, a gospodinu Kuru Wildu dugujemo neizmjerno poštovanje i trajnu zahvalnost.

Plemenitost i emocija kojom nas je zadužio ovaj Čovjek daje nam dodatni podstrek da vjerujemo u snagu ljubavi i dobrote i da u multietničkom vrtiću nastavimo njegovati i promovirati univerzalne ljudske vrijednosti.