FOTO  Premijerno izvedena predstava 'Ne igraj na Engleze' u NPM-u

np mostar, ne igraj na engleze

..."Ne igraj na Engleze" po tekstu Vladimira Đurđevića, u režiji Emira Spahića. Spahić u ovoj predstavi i igra, uz Emira Sejfića i Ivana Skoku.

Znate li da je svaki deseti stanovnik BiH ovisan o kocki? Znate li da 30% srednjoškolaca novac od užine potroši na klađenje? Trojica prijatelja Piksi (Emir Spahić), Paun (Ivan Skoko) i Bule (Emir Sejfić) prijatelji su od djetinjstva i strastveni kladioničari. Ovaj put tri prijatelja igrala su različito i jedan mora dobiti. Iščekujući rezultat jedne utakmice, u jednoj noći otkrivaju sve svoje probleme i strahove. Pitanje je ko dobiva a ko gubi, i što je dobitak. Predstava koja govori o kockanju, prijateljstvu i ljubavi. Predstava koja je s ogromnim uspjehom izvođena u svim država regije i šire. Predstava koja propituje prijateljstvo, odanost, vjernost. I nudi odgovore. Komedija koja će vas i nasmijati i potaknuti na razmišljanje o pravim vrijednostima.

Nakon premijere zadovoljan je bio i Emir Spahić, redatelj predstave i glumac. 'U najvećoj mjeri sam zadovoljan, publika i kritika će reći svoje. Nadam se da će ova predstava imati publiku i da će predstava trajati. Tekst 'Ne igraj na Engleze' je specifično ispisan, daje mogućnost da se iščitava na više razina. Specifičnost stila napisanog teksta daje mogućnost dinamične glumačke igre i režiserske postavke. To je moderan, suvremen tekst, iskustveno blizak nama i zato smo objeručke prihvatili da radimo upravo ovaj tekst', izjavio je Spahić.

Adaptaciju i dramaturgiju teksta potpisuje Adnan Lugonić, a scenografiju i kostimografiju Sabina Trnka.
Prva repriza predstave je u subotu, 2. 12. 2017. u 20 sati, a druga u petak, 8. 12. u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar.

ULAZNICE
Cijena ulaznice za prvu reprizu predstave 'Ne igraj na Engleze' je 10 KM, s popustom za učenike, studente i umirovljenike 5 KM; cijena ulaznice za drugu reprizu i sve sljedeće izvedbe u NPM-u je 7 KM, s popustom 3,50 KM. Ulaznice možete kupiti na blagajni Narodnog pozorišta Mostar svakim radnim danom od 9 - 14 sati. Rezervacije na broj 036/550-128, e- mail: [email protected] i porukom u inbox na facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Na dan igranja predstave blagajna je otvorena od 9 do 14 sati te od 18 do 20 sati.