Premala Mala scena HNK na predstavi U godinama gladi

HNK Mostar, zločasta predstava, HNK, mala scena, HNK Mostar, predstava, HNK, kazalište, u godinama gladi, HNK Mostar, predstava, Kajališni sat, HNK Mostar, sezona, predstava, HNK Mostar, predstava, „Chick lit", HNK Mostar, predstava, HNK Mostar, štrajk, np mostar, HNK Mostar, predstava, HNK Mostar, np mostar, suradnja, Žepačka večer, HNK Mostar, kultura, Mostar, pedja bajović, HNK Mostar, HNK Mostar, audicija, HNK Mostar, HNK Mostar, Sve o ženama, Vanja i Sonja i Maša i još jedan, HNS, HNK Mostar, koncert, hns plus, josip mlakić, HNK Mostar, HNK Mostar, program, HNK Mostar, HNK Mostar, Festival Dani satire, HNK Mostar, HNK Mostar, pjesnikinja, HNK Mostar, hamlet
Nažalost Mala scena je uistinu bila premala kako bi prihvatila sve zainteresirane koji su htjeli pogledati ovu zanimljivi i poučnu predstavu za koju je scenarij napisao fra Ante Marić a govori o životu u Hercegovini za vrijeme Prvoga svjetskog rata. Jedan dio gledatelja je strpljivo stajao na nogama, a bilo je dosta i onih koji su se radi velike gužve vratili kućama.

Glumci amateri HKUD-a Didak iz Gradnića su pod redateljskom palicom gđe Tine Laco glumili poput pravih profesionalaca. Svaki od glumaca je prošao audiciju, uloge su pažljivo podijeljene, a redateljica je pazila na svaki pa i najmanji detalj što je i rezultiralo vrhunskom izvedbom. Dojmovi i reakcije gledatelja nakon predstave su bile izuzetno pozitivne a oni stariji nisu mogli suspregnuti ni suze prisjećajući se teških trenutaka koje je proživljavao hrvatski narod u Hercegovini u vrijeme Prvoga svjetskog rata.

Prije predstave je u katedralnoj dvorani održana promocija knjige Mučeništvo Marka Milanovića na kojoj je nažalost prisustvovalo jako malo publike. Predstavljači knjige su se potrudili, dostojanstveno i profesionalno predstavili knjigu i pokojnog Marka koji je radi
vlastitih uvjerenja i stavova bio pogubljen ne želeći se odreći vjere i pripadnosti Katoličkoj Crvi. Marko bi nam svima trebao biti uzor i primjer kako trebamo svjedočiti Krista i našu vjeru u svakodnevnom životu, na poseban način u teškim i izazovnim trenucima.

dnevnik.ba