FOTO  Predstavljeni najbolji studenti mostarskog Univerziteta, rektor ih nagradio

Dodjela rektorovih nagrada Univerzitet Džemal Bijedić veljača 2022
Hercegovina.info

U prostorijama Ekonomskog fakulteta Univertziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru održana je dodjela rektorove nagrade najboljim studentima prvog i drugog ciklusa studija. Svečanost je održana u okviru obilježavanja 45. godišnjice Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru.

Nagrađeni studenti prvog ciklusa su Branka Ekmečić (Ekonomski fakultet), Alija Džajić (Fakultet humanističkih nauka), Stanka Peri (Građevinski fakultet), Amra Šuta (Mašinski fakultet), Jelena Mihić (Nastavnički fakultet), Selma Zulum (Pravni fakultet), Amra Fazlić (Dizajn interijera), Sara Kljajić (Poslovna informatika), Zulfo Džemila (Zdravstvena njega) i Samra Repeša (Zdravstvena njega).

Nagrađeni studenti drugog ciklusa su Zerina Hebibović (Mašinski fakultet), Džejla Čano (Nastavnički fakultet) i Amina Zaklan (Pravni fakultet).

Prisutnima su se obratila i prorektorica Edina Špago-Ćumurija, koja je istaknula kako događaj poput ovoga izazivaju najviše ponosa, jer je Univerzitet dobar onoliko koliko su dobri njegovi studenti.

Prorektorica je nagrađenim studentima poručila da budu ponosni na sebe i svoj rad, te da se na ulasku u ozbiljni poslovni svijet i život ne odriču vrijednosti svoje teško stečene diplome.

Uime nagrađenih studenata prisutnima se obratila Sara Kljajić, koja na studiju Poslovne informatike ima prosjek ocjena 10,0. Ona je naglasila kako je uspjeh koji danas slave najbolji studenti kruna dugogodišnjeg zalaganja.

"Univerzitet nas je otvorenih ruku prihvatio i prigrlio naše potencijale koji su ovdje procvjetali. Strpljenju, prijateljstvu i ljubavi prema znanju učili su nas profesori i asistenti, pravi stručnjaci u svojim područjima. Sve ove pružene preduvjete i prilike smo spremno iskoristili i trudom i željom ih pretvorili u sjaj – ovaj koji danas poklanjamo Univerzitetu za njegov rođendan", rekla je, između ostaloga, u svom obraćanju Kljajić.

Nakon obraćanja, nagrade i prigodne poklone najboljim studentima uručio je rektor Univerziteta Elvir Zlomušica.

Inače, u tijeku je obilježavanje 45 godina djelovanja Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru. Ono što slijedi je univerzitetsko prvenstvo BiH u karateu (nedjelja 13.2. od 15 sati), izložba u suradnji sa Muzejom Hercegovine (nedjelja 13.2. od 18 sati), svečana sjednica Senata Univerziteta (ponedjeljak 14.2. od 11 sati), prezentacija studentskih projekata FIT-a (15.2. od 11 sati), prezentacija međunarodnih projekata Univerziteta (17.2. od 11 sati), prezentacija znanstveno - istraživačkih projekata Univerziteta (18.2. od 11 sati), te svečana promocija i dodjela diploma (19.2. od 11 sati).