FOTO  Predstavljamo: Street Workout Mostar

Začetnici ideje Street workout-a u Mostaru su tri mladića Anthony Pribičević ,Dragan Turudić te Željko Brajković koji su odlučili ovaj projekt pokrenuti i u gradu na Neretvi.

Ovo je sport ili bolje rečeno način vježbanja koji je potekao iz amerike. Tamo se ta vrsta tzv "uličnog vježbanja" razvila prije par godina mada se pojedinci time bave i po 15, 20 godina. Kao i po ostalom djelu Europe tako je i u nas taj sport uhvatio mahom.

Primjetili smo da jedna ne baš tako mala grupa trenira na igralištu iza desete osnovne škole u Mostaru. Tu se nalazi park u kojem se može vježbati, ali ne zadovoljava sve uvijete. Zato smo mi odlučili pokrenuti incijativu i sazvati okupljanje svih ljudi koji se bave ovim sportom i koji bi to željeli da dođu i da nam pomognu oko izgradnje parka.Izgradnja parka nije lak postupak, ali za sada sve ide po planu.

Što reći o Street Workoutu? To je način vježbanja kako ga ja volim nazvati koji najvise nalikuje gimnastici. Znači radi se o treninzima snage, izdržljivosti i ravnoteži. Treninzi se održavaju na otvorenom i cilj je maknuti sto veći broj djece a i odraslih sa ulice. Tu ne postoji službeni trener nego se trening svodi na pomaganje jedni drugima. Znači svatko pokazuje šta zna kako bi i ostali naučili.

Glavni cilj za sad nam je izgradnja tog parka, a u budućnosti ćemo vidjeti šta ćemo. Tko je god zainteresiran može nam se obratiti putem naše stranice na facebooku "Street Workout Mostar".

U svijetu je ova vrsta sporta jako popularna i raširena, a kako to izgleda na profesionalnoj razini pogledajte sve o treninzima tjelesne težine  Bar Brothers.

Link na njihovu stranicu: BAR BROTHERS

HERCEGOVINA.info

Street Workout Mostar