Predstava HNK Mostar Ljepotica iz Leenanea u subotu 15.11.2014. na Maloj sceni u 20 sati

Ljepotica iz Leenanea
..., u subotu 15.11.2014. u 20 sati HNK Mostar će izvesti predstavu „Ljepotica iz Leenanea" autora Martina McDonagha u režiji Segora Hadžagića.

U predstavi glume: Jelena Kordić, Sanda Krgo Soldo, Robert Pehar i Bojan Beribaka.
Scenograf predstave je Matko Vekić, kostimografkinja Mirta Vekić a autor glazbe je Andrijan Zovko.

„Noć teatra" u BiH održava se kao dio šire kulturne manifestacije „Europska noć teatra" koja se organizira s ciljem približavanja teatra publici. Ove godine manifestacija se održava u 153 europska grada. U našoj zemlji manifestaciju „Noć teatra" podržalo je 7 gradova i 15 teatarskih kuća.
Koordinator projekta je Bosansko narodno pozorište iz Zenice.

Primarna ideja Noći teatra je dati posjetiteljima priliku upoznavanja kazališta iz druge vizure, odlaskom iza scene, u prostorije kazališta u koje publika inače nema pristup, upoznati ih s načinom njegovog funkcioniranja, pozvati ih na otvoreni dijalog, diskusiju, pozvati ih na nove izvedbe i okrugle stolove, te jednostavno otvoriti komunikaciju na svim nivoima. Cilj manifestacije je također poboljšavanje međuteatarske suradnje i umrežavanje bosanskohercegovačkih kazališta.

Ulaz za predstavu „Ljepotica iz Leenanea" koju HNK Mostar igra u povodu „Noći teatra" u subotu 15.11.2014. je besplatan.